Авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб потрібно розраховувати самостійно платникам податку в податковій декларації за майновий стан і доходи, використовуючи фактичні дані про доходи і витрати (пункт 177.5 Податкового кодексу України).
Ці платежі повинні бути сплачені до бюджету кожного кварталу до 20 числа місяця, наступного за кожним кварталом - до 20 квітня, 20 липня та 20 жовтня. За четвертий квартал авансовий платіж не розраховується і не сплачується.

ФОП
ФОП

Якщо результат розрахунку авансового платежу за квартал є від'ємним, то такий платіж не потрібно сплачувати. Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за весь податковий рік платник здійснює самостійно на підставі податкової декларації, враховуючи сплачені авансові платежі та маючи документальне підтвердження їх сплати.

Жінки-ФОП
Жінки-ФОП

Надмірно сплачені суми податку можуть бути зараховані на майбутні платежі з цього податку або повернуті платнику податку, як це нагадують у Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, українцям хочуть повернути сплачені податки - навіть спростили порядок

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Раніше ми писали про те, що податкова серйозно взялася за українців: проштрафитися – дуже легко

Вам буде цікаво дізнатися не залишайте свої гроші у комунальних підприємствах: як повернути аванс