Вже у вересні деякі українці отримають збільшені платіжки через підвищення тарифів відразу на дві важливі послуги.

З 1 серпня 2024 року будуть встановлені нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення для мешканців Підгайцівської громади, що у Волинській області. Про це повідомляє місцева влада.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

У зв'язку зі збільшенням витрат на ремонт та заміну застарілих мереж, а також подорожчанням ряду складових було прийнято рішення встановити нові тарифи для побутових споживачів води.

"Підвищення вартості послуг дасть змогу закрити мінімальні затрати та можливість не накопичувати борги. Адже, ці витрати, а також ріст вартості електроенергії, палива, реагентів закладаються в тариф, який у результаті впливає на суму рахунку за надану послугу", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
ПФУ дає 10 днів: кому з пенсіонерів потрібно терміново бігти до сервісного центру Ухилянтів ловитимуть по новому: ТЦК змінюють режим роботи Пенсію у вересні підвищать: хто вже може планувати покупки Пенсіонерам виплачуватимуть щомісячну допомогу: хто і на яку суму може претендувати
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

З 1 серпня кубометр води коштуватиме 22,31 гривні, а каналізація – 29,54 гривні за куб. Також подорожчає вартість води для споживачів, які не мають лічильників. За воду доведеться платити 142,78 гривні на місяць з 1 особи, а за каналізацію – 189,06 гривні з особи.

Побутових споживачів попередили, що встановлення індивідуальних приладів обліку дозволяє суттєво скоротити витрати на воду.

Раніше портал Знай повідомляв, тарифні зміни з 1 серпня: на Київщині подорожчає холодне водопостачання.

Також наш портал інформував, платіжка страшніша за фільм жахів: українцям встановили тариф на воду вдвічі вищий, ніж у Польщі.

Крім того, ми писали, боржникам виплатять допомогу, щоб розрахуватись за комунальні послуги: кому випаде унікальний шанс.