У супермаркетах фіксується стрибок цін на популярні молочні продукти. Подорожчання торкнулося сметани, кефіру та вершків. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні спостерігається зростання споживчої інфляції, зокрема через подорожчання електроенергії. Також "штовхають" ціни вгору перебої з електропостачанням. Так, великі торгові мережі скоригували цінники на деяких молочних товарах.

Молочка, фото: Знай.ua
Молочка, фото: Знай.ua

Ціни на сметану

Сметана "Президент 15%" у середньому додала у вартості кілька гривень та пропонується по 42,27 гривні за 350 грамів. Найдешевше продукт у мережі Novus – 41,99 гривні.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Воздвиження 14 вересня: що заборонено їсти, чому не можна йти в ліс і кого треба почастувати пивом Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема ТЦК забирають документи: як діяти "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ціни на кефір

Кефір "Селянський 2,5%" зріс у ціні менш ніж на гривню, середній цінник досяг позначки 47,55 гривні за 950 мл. У торгових мережах вартість товару коливається від 46 до 49 гривень за 950 мл.

Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін

Ціни на вершки

Вершки "Простонаше 10%" у середньому продаються по 26,96 гривні за 200 мл. Цінник виріс приблизно на 60 копійок, якщо порівнювати з минулим місяцем. Найдешевше продукт у мережі Metro – 25,90 гривні, найвищий цінник у Novus – 28 гривень.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, посіви менші – ціни вищі: українцям пророкують подорожчання стратегічно важливої ​​крупи.

Також наш портал інформував, ціни пригнічують апетит: супермаркети змінили вартість сосисок, ковбасок та бекону.

Крім того, ми писали, соняшникова олія, гречка та хліб несподівано подорожчали: як змінилися ціни у супермаркетах.