Цього року аграрії України стикаються із мінливими умовами для врожаю зернових культур. Ранні культури, такі як пшениця, ячмінь та овес, очікують урожайності в районі 37 центнерів з гектара, що вище за середній.

У південних та центральних регіонах вже зібрано понад мільйон тонн таких зернових, і прогнозується, що ця цифра зросте до 45-48 центнерів до кінця сезону.

Зерно, фото: Магия Шувани
Зерно, фото: Магия Шувани

Однак для пізніх зернових, як кукурудзи, соняшнику та сої, липнева спека може вплинути. Це стосується періоду їхнього цвітіння та зростання, який зараз на піку. Прогнози на врожай цих культур залежатимуть від погоди протягом найближчих тижнів, але вже зараз передбачається, що рекордних урожаїв у цьому сегменті навряд чи буде досягнуто.

За словами міністра аграрної політики Тараса Висоцького, очікується зібрати близько 27 мільйонів тонн ранніх зернових, тоді як внутрішнє споживання становить лише 9 мільйонів тонн.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Український фермер на полі
Український фермер на полі

Це означає, що дефіцит не передбачається і різких коливань цін на ці культури не очікується. Однак в осінній період ситуація може змінитись через дефіцит пізніх зернових культур.

З іншого боку, впливом геть вартість сільгосппродукції надає також курс національної валюти. Точніші прогнози за цінами можна буде зробити в серпні, коли будуть відомі остаточні обсяги зібраних урожаїв.

Раніше ми писали про те, що До ПІ прославився на весь світ, створивши супутник, який уже 10 років знищує всіх конкурентів у космосі

Крім того, Знай.ua повідомляв, що з єлянам застрахують техніку: скільки держава готова покрити

Також стало відомо, що у українців почали видавати гроші на корів, кіз та овець: які умови та суми