Жителі Сумської та Харківської областей, які евакуювалися з прифронтових територій, можуть розраховувати на додаткову грошову допомогу від держави у розмірі 11 тисяч гривень. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики на своєму офіційному сайті.

Ця фінансова допомога надається в рамках проєкту, що реалізується спільно Мінсоцполітики та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Вона спрямована на підтримку родин, які були змушені евакуюватися з небезпечних районів прифронтових громад Харківського та Сумського регіонів.

Людина, яка тримає гаманець із грошима
Людина, яка тримає гаманець із грошима

Допомогу зможуть отримати такі категорії сімей:

Вразливі категорії населення, що підлягають обов'язковій евакуації, після переїзду можуть оформити одноразову виплату у розмірі 10,8 тисяч гривень на одну особу в родині. Максимальна кількість осіб, які можуть отримати допомогу в одній родині, становить п'ять осіб. Таким чином, багатодітна малозабезпечена родина з п'яти осіб отримає 54 тисячі гривень.

Фінансова допомога надається одноразово, і її тривалість залежить від бюджету відповідної програми.

  • Автоматичне отримання: Якщо родина евакуюється засобами, організованими обласною військовою адміністрацією, додаткових звернень для отримання грошової допомоги не потрібно — виплата буде здійснена автоматично.

  • Самостійна евакуація: У випадку самостійної евакуації, родина повинна звернутися до найближчого управління соцзахисту у громаді, куди вона переїхала, із заявою про виплату грошової допомоги.

Гроші будуть зараховані на рахунок одного із членів родини або виплачені через відділення Укрпошти.

Нагадаємо, Пенсіонерів змусять повернути частину виплат: є лише 10 днів

Раніше ми розповідали, що Боржникам виплатять допомогу, щоб розрахуватись за комунальні послуги: кому випаде унікальний шанс

Також, Українським діткам закордоном виплатять чималі гроші: максимальна сума - 40 тисяч гривень