Глава ПЦУ митрополит Епіфаній 9 серпня у День вшанування пам'яті великомученика та цілителя Пантелеймона навчив українців правильно молитися до цього святого, щоб випросити зцілення хворих та поранених.

Про це йдеться у його новій публікації на офіційній фейсбук-сторінці. Глава ПЦУ закликає українців возз'єднатися у щирій молитві за одужання усіх тих, хто зараз перебуває у лікарнях та госпіталях. Він зауважує, що зараз для нас немає чужих та незнайомців, адже навіть вони стали для нас близькими.

"До великомученика та цілителя Пантелеймона звертаємося ми у молитвах про зцілення наших хворих і поранених. У госпіталях та лікарнях, в окопах та вдома ми просимо за наших рідних, друзів, близьких і навіть незнайомців — адже у Божій любові навіть незнайомці стають для нас близькими. Піднесімо сьогодні молитви до святого великомученика Пантелеймона про його поміч і заступництво, і щоби наших хворих було зцілено, травми поранених — загоєно, і благодать Божа перебувала з нами. Митрополит Епіфаній

Митрополит Епіфаній, facebook.com/epifaniy
Митрополит Епіфаній, facebook.com/epifaniy

Молитва до святого Пантелеймона

"О преславний цілителю, великомучениче Пантелеймоне! Глянь милостивим оком на людей, що перед твоєю чесною іконою моляться щиро і просять від тебе помочі й заступництва. Донеси до Господа Бога нашого щирі наші молитви і вимоли гріхів наших прощення. Ми бо через беззаконня наші не сміємо очей піднести на висоту небесну, ані піднести голос моління до неприступної слави Божої.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Ти ж прийняв від Христа Спаса благодать недуги відганяти, немочі зцілювати. То ж просимо тебе, не відкинь нас, негідних, що приходимо до тебе і благаємо: будь нам утіхою в печалях, зціли прелюті недуги наші, вимоли в Бога всім нам те, що для спасіння потрібне, щоб молитвами твоїми благодать і милість отримавши, прославляли ми всякого добра Скарбницю й дарів Подателя Бога у Тройці Пресвятій єдиного Отця, і Сина, і Святого Духа нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь"

Молитва, facebook.com/epifaniy
Молитва, facebook.com/epifaniy

Нагадаємо, Митрополит Епіфаній побачив особливу закономірність у святкуванні Дня Хрещення Київської Русі: "Це не випадково"

Як повідомляв "Знай.ua", глава ПЦУ митрополит Епіфаній пояснив, як путін пов'язаний з Сатаною: "Особливий вид біснування"

Також "Знай.ua" писав, глава ПЦУ митрополит Епіфаній побачив близьку перемогу України: таке вже було у Біблії