Пенсіонери отримають надбавку 20%: яким категоріям виплатять більше та як оформити

Українцям повідомили, хто і як може отримати надбавку до пенсії - для цього потрібно спочатку оформити спеціальний статус. Згідно з даними "Соціальної інформаційної платформи", розмір держпенсії або матеріальної допомоги для українців зі статусом мешканця гірської місцевості збільшується на 20%, а тарифні ставки та посадові оклади для працівників там — на 25%.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Окупантам настав час готувати план втечі: військовий експерт назвав місто, яке ЗСУ звільнять першим - і це не Херсон

Збройні сили України можуть перехитрити російських окупантів, і звільнити інші міста раніше за Херсон. Таку думку висловив військовий експерт Сергій Грабський у ефірі Радіо НВ. За його прогнозами, контрнаступ Збройних сил України все ж таки відбудеться, і одним із перших може бути звільнений далеко не Херсон, про який так часто говорять фахівці, а саме Мелітополь.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Мелітополь, фото: скріншот з відео
Мелітополь, фото: скріншот з відео

У ПриватБанку оголосили нові правила користування кредитними картками: що заборонили

Українці, які проживають в областях окупованого півдня України повідомили, що ПриватБанк обмежив для них перекази з кредитної картки на інші картки. Відповідний відгук з'явився на сайті "Мінфін". Клієнтка банку з Херсонщини розповіла, що, що херсонці й надалі хочуть користуватися гривнями, однак зараз з'явилися деякі незручні обмеження.

ПриватБанк. Фото: скрін youtube
ПриватБанк. Фото: скрін youtube

Змінилася вартість борошна, вершкового масла та яєць: які ціни виставили супермаркети за популярні продукти

Такі великі супермаркети України, як Ашан, Варус та МегаМаркет опублікували оновлені ціни на борошно, вершкове масло та курячі яйця. Актуальні ціни на ці продукти проаналізував сайт Мінфін. Наприклад, цінник на муку на полицях Ашана станом на 6 серпня стартує від 15,90 грн/кг. Водночас продукт торгової марки Хуторок можна придбати за 23,90 грн/кг, а в Ашані 17,80 грн/кг.

Супермаркет, фото: скріншот із відео
Супермаркет, фото: скріншот із відео

Мама загиблої 4-річної Лізи вперше порушила мовчання, і розповіла про трагедію у Вінниці: "На власні очі все бачила і пам'ятаю"

Майже місяць пройшов з моменту, коли російські окупанти завдали навмисного удару по центру Вінниці, через який загинула 4-річна дівчинка. Її мама вперше вирішила дати коментар із цього приводу. Нова публікація з'явилася на сторінці Ірини Дмитрієвої в соціальній мережі Instagram , активним користувачем якої раніше була, поки трагедія не торкнулася її сім'ї.

Ірина та Ліза з Вінниці, фото: Instagram
Ірина та Ліза з Вінниці, фото: Instagram