Після встановлення Нацбанком офіційного курсу 36,6 ми спостерігали, як в обмінниках на вулиці ціна за один долар досягла рекордних 42,5. Наразі спостерігається хвиля спаду.

Звичайно, українцям цікаво, з чим пов'язано, як низько впав курс і чи будуть ще такі стрибки вгору?

У цьому розбиралися ведучі "Сніданок з 1+1" разом із економістом, який поділився важливою інформацією.

Курс валют, фото: Знай.uа
Курс валют, фото: Знай.uа

Економіст Григорій Кукуруза спробував розкласти все по поличках.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1", після початку експорту українського зерна золотовалютні резерви України почали зростати, це, за прогнозами економіста, допоможе ще місяцями НБУ утримувати офіційний курс на рівні 36,6.

"За останні 6 торгових днів Нацбанком було викуплено резервів 900 мільйонів доларів. Резерви вперше з 24 лютого перестали падати... У країні є експортери, які приносять до країни більше валюти, аніж ми використовуємо", - каже економіст.

Зазначається, поки Нацбанк триматиме курс у 36,6, ціни на дизель залишаться незмінними, а от бензин, який зараз впав у ціні, може подорожчати.

Щоб не повторити спекуляцію цінами на долар в обмінниках, економісти радять не створювати ажіотів при найменшому коливанні.

Нагадаємо, що в Україні можуть повернути акциз на пальне: на скільки зросте вартість бензину.

Раніше ми повідомляли, що на українців чекає дуже важка: економісти попереджають про зростання цін на хліб і зернові.

Також стало відомо, чи можна виїхати за кордон чоловікові, знятому з військового обліку: пояснення Держприкордонслужби України.