Автомобіль Jetson One з двигуном Tesla, що розвиває максимальну швидкість 63 милі на годину, не вимагає ліцензії для керування. Він класифікується як надлегкий літак.

Цю новину розмістили на порталі «DailyStar»

Jetson One розрахований на одного пасажира, і через те, що він класифікується як надлегкий літак, водіям не потрібні права.

Томаш Патан, засновник Jetson — шведської компанії, яка винаходить електричні літальні апарати, — сказав, що Jetson One здійснив успішний політ лише через місяць після того, як його концепцію було завершено у 2018 році.

Jetson One оснащений вісьмома електродвигунами, які забезпечують йому максимальну швидкість 63 милі на годину, а акумуляторні батареї Tesla забезпечують час польоту до 20 хвилин.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Jetson One (Зображення Jetson)
Jetson One (Зображення Jetson)

Транспортний засіб може досягати висоти 1500 футів над рівнем землі та може підтримувати пілота вагою до 210 фунтів.

Автомобіль був офіційно представлений у 2021 році, оскільки Jetson стала першою компанією, яка зробила покупку одномісного автомобіля комерційно доступною. Це коштуватиме потенційним власникам 68 000 фунтів стерлінгів.

Відомий як eVTOL, або електричний літак з вертикальним зльотом та посадкою, Jetson One вважається надлегким літаком завдяки тому, що важить лише 190 фунтів.

У червні Патан опублікував відео, на якому він використовує літак для трихвилинної поїздки з дому в офіс, що, за словами Патана, скоротило його час на 88%.

Jetson One (Зображення Jetson)
Jetson One (Зображення Jetson)

Він сказав: «Він надзвичайно простий в управлінні, тому що ми маємо бортовий комп'ютер, а все управління здійснюється по проводах. Це означає, що у вас всього два джойстики. Ви можете навчитися керувати ним буквально за п'ять хвилин. Для наших клієнтів проводиться обов'язкове дводенне навчання. Це дуже коротке навчання. Під час цього навчання ви навчитеся керувати Jetson One відповідно до правил».

Випуск Jetson One був зустрінутий з великим інтересом, оскільки компанія вже продала все виробництво 2022, тепер вони приймають замовлення тільки на 2023 рік.

Патан сказав, що він був «вражений інтересом», який отримав Jetson One.