Українці на окупованих територіях живуть у постійному страху за своє життя, адже тихий терор у тимчасовому окупованому місті триває і росіяни не гребують нічим.

Соціальні виплати та пенсії залишатимуться без зміни до кінця року. Таку заяву напередодні зробила новопризначена міністерка соціальної політики Оксана Жолнович. За її словами, соціальна сфера сьогодні в Україні друга за пріоритетами фінансування. І уряд робить усе, щоб підтримувати людей у ​​складних умовах війни.

Тимчасово окупований Херсон, скріншот: Youtube
Тимчасово окупований Херсон, скріншот: Youtube

В ефірі ранкового шоу "Сніднок з 1+1" телеведучий Юрій Горбунов поцікавився, як бути українцям із окупованих міст із пенсіями, адже пошта їх не доставляє.

"Непросте питання... Якщо людина отримує пенсію на картку, то ми нараховуємо її на всі карткові рахунки і сподіваємося, що людина в будь-якому з можливих варіантів зможе розрахуватися в магазині, зняти ці гроші або відправити, скористатися цими коштами", - каже Оксана Жолнович.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Виплата пенсій на тимчасово окупованих територіях
Виплата пенсій на тимчасово окупованих територіях

Міністерка соціальної політики не заперечує, що є частина людей, які отримували пенсію через Укрпошту і, на жаль, наприклад, в окремі райони Херсонської області, туди фізично не можуть зайти листоноші, бо це просто небезпечно.

"Що ми робимо? Відкриваємо рахунки в Ощадбанку, куди всі пенсії перераховують і вони там зберігаються... Вони там накопичуються... Більше того, якщо людина через пенсійний кабінет зможе вказати інший рахунок, на який ми можемо перерахувати гроші, ми їх перерахуємо туди. Зараз ми працюємо над ним, що люди могли відкрити карти онлайн" , - заспокоїла Жолнович.

Нагадаємо, що зарплати українців почали знижуватися, а безробіття – зростатиме: що відбувається на ринку праці зараз.

Раніше ми повідомляли, що в Україні дорожчатимуть продукти до кінця року: як перепишуть цінники у магазинах та на ринках.