Іноді навіть здається, що окрім похорону, пам'ятника на могилі, поминок та доброї пам'яті померлому вже нічим не можна допомогти. Однак ще з давніх-давен говорили про важливість молитви за померлих, яка може бути і короткою, і своїми словами, а також безмовною без можливості говорити через своє горе.

З моменту початку війни, яку розв'язала росія у 2014 році, Україна втратила багато своїх синів та дочок. А з дня повномасштабного військового вторгнення рф 24 лютого 2022 року горе прийшло в багато родин, оскільки ракетні удари путінський вояк не жаліють нікого. Так, загиблим ми не можемо допомогти нічим, окрім молитви.

Молитва про покійного до 40 днів

Пам'ятай, Господи Боже наш, у вірі та надії живота вічного новоприставленого раба Твого (або раби Твоєї), імерок, і як благий і людинолюбець, відпускай гріхи і споживай неправди, послаб, залиш і прости вся вільна його гріхи і мимовільна, поставляючи святе друге пришестя Твоє в причастя вічних Твоїх благ, заради яких у Тебе Єдиного вірова, істинного Бога і Людинолюбця. Бо Ти є воскресіння і живіт, і спокій рабу Твоєму, імерок, Христе Боже наш. І Тобі славу посилаємо, з безначальним Твоїм Отцем і з Пресвятим Духом, нині і повсякчас і на віки віків, амінь.

Молитва. Фото: Facebook
Молитва. Фото: Facebook

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Молитва про покійну маму

Господи, Ісусе Христе, Боже наш! Ти сирий хранитель, що журяться притулок і плачуть утішник.

Прибігаю до тебе я, сирий, стіна й плачу, і молюся Тобі: почуй моління моє, і не відверни лиця Твого від зітхань мого серця і від сліз очей моїх. Молюся Тобі, Господи милосердний, угамуй скорботу мою про розлуку з матір'ю моєю, яка народила і виховала мене, (ім'я), - але душа її немов відійшла до Тебе з правдивою вірою в Тебе і з твердою надією на людинолюбство і милосердя Твоє. , прийми в Царство Твоє Небесне.

Схиляюся перед Твоєю святою волею, нею відлучена була в мене, і прошу Тебе, не відійми точкою від неї милості та благосердя Твого. Вем, Господи, бо Ти Суддя світу цього, гріхи й нечестя батьків караєш у дітях, онуках та правнуках навіть до третього та четвертого роду: але й милуєш батьків за молитви та чесноти дітей їхніх, онуків та правнуків. З жалем і розчуленням серця молю Тебе, милостивий Судді, не карай вічним покаранням покійну незабутню для мене рабу Твою, матір мою (ім'я), але відпусти їй усі гріхи її вільна і мимовільна, словом і ділом, веденням і невіданням тут на землі, і за милосердям і людинолюбством Твоїм, молитов заради Пречистої Богородиці і всіх святих, помилуй і вічні муки визволи.

Ти, милосердний Отче отців та чад! Даруй мені, у всі дні життя мого, до останнього подиху мого, не переставати пам'ятати про покійну матір мою в молитвах своїх, і благати Тебе, праведного Суддю, та вчиниш ю в місці світлі, в місці прохолодному і в місці покійного, з усіма святими , Звідки ж відбіг всяка хвороба, смуток і зітхання.

Милостивий Господи! Прийми сьогодні про раба Твого Твого (ім'я) теплу молитву мою цю і віддай їй відплатою Твоїм за труди і піклування виховання мого в вірі і християнському благочесті, що навчила мене перш за все вести Тебе, свого Господа, у благоговінні молитися Тобі, на Тобі. у бідах, скорботах та хворобах і зберігати заповіді Твоя; за дбання її про моє духовне процвітання, за теплі принесені нею про мене моління перед Тобою і за всі дари, нею випитані мені від Тебе, віддай їй Свою милість, Своїми небесними благами та радощами у вічному Царстві Твоєму.

Ти бо Бог милостей і щедрот і людинолюбства, Ти спокій і радість вірних рабів Твоїх, і Тобі славу посилаємо з Отцем і Святим Духом, і нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Молитва. Фото: Галерея Київ. Чудотворна ікона
Молитва. Фото: Галерея Київ. Чудотворна ікона
Молитва. Фото: Галерея Київ. Чудотворна ікона

Молитва про покійного батька

Господи, Ісусе Христе, Боже наш! Ти сирий хранитель, що журяться притулок і плачуть утішник.

Прибігаю до тебе я, сирий, стіна й плачу, і молюся Тобі: почуй моління моє, і не відверни лиця Твого від зітхань мого серця і від сліз очей моїх. Молюся Тобі, милосердний Господи, втамуй скорботу мою про розлучення з родившим і що виховав мене моїм батьком (ім'я), душу ж його, яка відійшла до Тебе з істинною вірою в Тебе і з твердою надією на Твоє людинолюбство і милість, прийми в Царство Небесне.

Схиляюся перед Твоєю святою волею, нею відібрано бути в мене, і прошу Тебе, не відійми точкою від нього милості та благосердя Твого. Вем, Господи, бо Ти Суддя світу цього, гріхи й нечестя батьків караєш у дітях, онуках та правнуках навіть до третього та четвертого роду: але й милуєш батьків за молитви та чесноти дітей їхніх, онуків та правнуків. З жалем і розчуленням серця благаю Тебе, милостивий Судді, не карай вічним покаранням покійного незабутнього для мене раба Твого батька мого (ім'я), але відпусти йому вся гріхи його вільна і мимовільна, словом і ділом, веденням і невіданням створена їм на землі, і за милосердям і людинолюбством Твоїм, молитов заради Пречистої Богородиці та всіх святих, помилуй його та вічні муки визволь.

Ти, милосердний Отче отців та чад! Даруй мені, у всі дні життя мого, до останнього подиху мого, не переставати пам'ятати про покійного батька мого в молитвах своїх, і благати Тебе, праведного Суддю, та вчиниш його в місці світлі, у місці прохолодні та в місці покійного, з усіма святими. , Звідки ж відбіг всяка хвороба, смуток і зітхання.

Милостивий Господи! Прийми сьогодні про раба Твого (ім'я) теплу молитву мою цю і віддай йому відплатою Твою за труди і піклування про виховання мого у вірі та християнському благочесті, яке навчило мене перш за все вести Тебе, свого Господа, у благоговінні молитися Тобі, на Тобі Єдиному. бідах, скорботах та хворобах і зберігати заповіді Твоя; за дбання його про моє духовне процвітання, за теплі принесені їм про мене моління перед Тобою і за всі дари, ним вислані мені від Тебе, віддай йому Свою милість, Своїми небесними благами і радощами у вічному Царстві Твоєму.

Ти бо Бог милостей і щедрот і людинолюбства, Ти спокій і радість вірних рабів Твоїх, і Тобі славу посилаємо з Отцем і Святим Духом, і нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Молитва, фото: GettyImages
Молитва, фото: GettyImages

Молитва про покійну бабусю

Згадай, Господи Боже наш, у вірі та надії живота вічного рабу Твою ім'я, і ​​як благий і людинолюбець, відпускай гріхи і споживай неправди, ослаби, залиши і прости вся вільна її гріхи та мимовільна, поставляючи її у святе друге пришестя Твоє Твоїх благ, заради них у Тебе Єдиного вірова, істинного Бога і Людинолюбця.

Бо Ти воскресіння і живіт, і спокій рабі Твоєї ім'я, Христе Боже наш. І Тобі славу посилаємо, з безначальним Твоїм Отцем і з Пресвятим Духом, нині і повсякчас і на віки віків, амінь.

Молитва про покійного дідуся

Пам'ятай, Господи Боже наш, у вірі та надії живота вічного раба Твого ім'я, і ​​як благий і людинолюбець, відпускай гріхи і споживай неправди, ослаби, залиши і прости вся вільна його гріхи і мимовільна, поставляючи його у святе друге пришестя Твоє Твоїх благ, заради них у Тебе Єдиного вірова, істинного Бога і Людинолюбця.

Бо Ти воскресіння і живіт, і спокій рабу Твоєму, ім'я, Христе Боже наш. І Тобі славу посилаємо, з безначальним Твоїм Отцем і з Пресвятим Духом, нині і повсякчас і на віки віків, амінь.

Молитва у Великий піст
Молитва у Великий піст

Молитва про покійну дочку

Господи Ісусе Христе, Боже наш, Владико живота і смерті, Утішитель скорботних! З скорботним і зворушеним серцем прибігаю до Тебе і молюся Ті: Згадай. Господи, в Царстві Твоїм померлого рабу Твою, дитино моє (ім'я), і сотвори їй вічну пам'ять. Ти, Владико живота і смерті, дарував ти мені це дитя. Твоєю ж доброю і премудрою волею визволились і відібрати її в мене. Буди благословенне ім'я Твоє, Господи. Молю Тебе, Судді неба і землі, нескінченною любов'ю Твоєю до нас, грішних, пробач мертвому чаду моєму всі гріхи його, вільна і мимовільна, що словом, ділом, ведінням і незнанням. Прости, Милостивий, і наша батьківська гріха, нехай вони не перебувають на чадах наших: вем, бо множиною, що грішить перед Тобою, множиною не дотримався, не сотворих, як наказав нам. Коли ж покійне чадо наше, наше чи своє заради провини, бяше в житії цьому, працюючи миру і плоті свої, і не більше Тобі, Господеві і Богові своєму: коли полюби красу світу цього, а не більше Слово Твоє і заповіді Твоя, коли віддалося ласощам житейським, а не більше скорботи про гріси свої, і в нестриманості чування, піст і молитву забуттю зрадило – молю Тебе старанно, прости, преподобний Отче, чаду моєму всі такі гріхи його, пробач і ослаб, а ще й інше зле вчини в житті цьому. Христе Ісусе! Ти воскресив дочку Яїра за вірою і молитвою батька її. Ти зцілив Ти дочку жінки-хананеянки за вірою та проханням матері її: почуй бо й молитву мою, не зневажай і моління мого про дитину мою. Пробач, Господи, пробач усі гріхи його і, пробачивши й очистивши душу його, зими муки вічні і всіли з усіма святими Твоїми, що від віку благоугодили Тобі, де немає хвороба, ні смуток, ні зітхання, але життя нескінченне: бо нема людина,

Бо Ти є Отцем милостей і щедрот. Ти живіт і воскресіння наше, і Тобі славу посилаємо з Отцем і Святим Духом, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Церква, фото: Знай.ua
Церква, фото: Знай.ua

Молитва про покійного сина
Господи Ісусе Христе, Боже наш, Владико живота і смерті, Утішитель скорботних! З скорботним і зворушеним серцем прибігаю до Тебе і молюся Ті: Згадай. Господи, в Царстві Твоїм покійного раба Твого, дитино моє (ім'я), і сотвори їй вічну пам'ять. Ти, Владико живота і смерті, дарував ти мені це дитя. Твоєю ж доброю і премудрою волею визволились і відібрати її в мене. Буди благословенне ім'я Твоє, Господи. Молю Тебе, Судді неба і землі, нескінченною любов'ю Твоєю до нас, грішних, пробач мертвому чаду моєму всі гріхи його, вільна і мимовільна, що словом, ділом, ведінням і незнанням. Прости, Милостивий, і наша батьківська гріха, нехай вони не перебувають на чадах наших: вем, бо множиною, що грішить перед Тобою, множиною не дотримався, не сотворих, як наказав нам. Коли ж покійне чадо наше, наше чи своє заради провини, бяше в житії цьому, працюючи миру і плоті свої, і не більше Тобі, Господеві і Богові своєму: коли полюби красу світу цього, а не більше Слово Твоє і заповіді Твоя, коли віддалося ласощам житейським, а не більше скорботи про гріси свої, і в нестриманості чування, піст і молитву забуттю зрадило – молю Тебе старанно, прости, преподобний Отче, чаду моєму всі такі гріхи його, пробач і ослаб, а ще й інше зле вчини в житті цьому. Христе Ісусе! Ти воскресив дочку Яїра за вірою і молитвою батька її. Ти зцілив Ти дочку жінки-хананеянки за вірою та проханням матері її: почуй бо й молитву мою, не зневажай і моління мого про дитину мою. Пробач, Господи, пробач усі гріхи його і, пробачивши й очистивши душу його, зими муки вічні і всіли з усіма святими Твоїми, що від віку благоугодили Тобі, де немає хвороба, ні смуток, ні зітхання, але життя нескінченне: бо нема людина, що живий буде і не згрішить, але Ти єдиний, окрім всякого гріха: нехай коли імаши судити світові, почує чадо моє зворушений голос Твій: прийдіть, благословенні Отця Мого, і успадкуйте уготоване вам Царство від творення світу. Бо Ти є Отцем милостей і щедрот. Ти живіт і воскресіння наше, і Тобі славу посилаємо з Отцем і Святим Духом, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Молитва, скріншот з відео
Молитва, скріншот з відео