Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував жовте та блакитне взуття перших леді України та США на зустрічі 20 липня. Вперше в історії США дружина президента іншої країни виступила перед Конгресом і попросила системи протиповітряної оборони для України.

Як зауважує Дмитро Кулеба у новому дописі на офіційній сторінці у Фейсбуці, у міждержавних відносинах одна деталь протоколу чи одягу може сказати більше, ніж всі заяви. І зараз багато хто ставить запитання про те, чи такий вибір Олени Зеленської та Джил Байден був просто збігом чи продуманим протокольним жестом.

"Насправді, це ані перше, ані друге. Це не результат попередньої домовленості і не випадковість. Це ще одне підтвердження, що Україна і США в усіх сенсах на одній хвилі. Перша леді Олена Зеленська провела надзвичайно успішний візит до США. Їй — а разом з нею Україні та нашій справедливій війні за свободу проти російської агресії та терору — сьогодні присвячені перші шпальти всіх американських газет. Дійсно, в США давно не приймали іноземних гостей з такою симпатією", - пояснює він. Дмитро Кулеба

Олена Зеленська та Джилл Байден, facebook.com/olenazelenska.official
Олена Зеленська та Джилл Байден, facebook.com/olenazelenska.official

В США Олена Зеленська зустрілася з американським президентським подружжям і виступила перед обидвома палатами Конгресу США, що є найвищими виявами поваги до іноземної держави з боку Сполучених Штатів. Перша леді звернулася до членів Конгресу США з сильною промовою, яку вони слухали зі сльозами на очах, додає глава МЗС.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Олена Зеленська говорила не лише як дружина президента, а як мати та донька, яка говорить від імені дітей і батьків України. Це була промова про невимовний біль, про людей, чиї долі обірвала чи понівечила варварська російська війна та ракетний терор, про українську сміливість. Про потребу надати України системи ПРО та всю зброю для захисту життів, захисту наших дітей від російських варварів. Конгрес переривав виступ аплодисментами та ще довго аплодував стоячи після завершення.", - розповідає він. Олена Зеленська

Олена Зеленська та Джилл Байден, facebook.com/olenazelenska.official
Олена Зеленська та Джилл Байден, facebook.com/olenazelenska.official

Нагадаємо, Конституція України відповідає на два головних запитання: глава МЗС Дмитро Кулеба дав просте пояснення

Як повідомляв "Знай.ua", колишня Позитива Анна Андрійчук розповіла, що стало причиною розлучення: "Я хочу сім'ю і дитину"

Також "Знай.ua" писав, Марта Адамчук та Віра Кекелія пішли стопами Джона Леннона в Естонії заради України: "Почуття гордості і болю"