Війна в Україні, яку оголосила росія на чолі з володимиром путіним у 2014 році забирає не лише цвіт нації.

Активні бойові дії росіян, що почались 24 лютого 2022 року поставили на затяжну паузу, а в деяких випадках навіть майже зупинили, різні сфери економіки. Те саме стосується і будівництва.

Українці відмітили, що після варварських знущань росіян над людьми та містами Київської області там почався певний спад цін на житло. Так само стало на паузу і будівництво новобудов.

В той час як у західній частині Украні ціни на нерухомість скочили до небес.

Зараз же ці тенденції трохи змінюються, про що свідчать дані агентства ЛУН.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нерухомість, фото Знай
Нерухомість, фото Знай

У червні 2022 року ціни на квадратний метр нового житла в середньому більші за лютневі. Незважаючи на значно нижчу за довоєнну кількість продажів.

Забудовники аргументують це двома чинниками. По перше, собівартість будівництва росте у ціні, по-друге, старт будівництва нових черг відкладається. Проте забудовники готові пропонувати спеціальні фінансові умови для рішучих інвесторів.

Відновлення будівництв продовжується, але не рівномірно у всіх регіонах. В західних областях цей показник сягає до 90%, в Одеській області – понад 60%, а в столиці – 40% забудовників стверджують, що повернули робітників на будівельні майданчики.

Відновлення будівництва в Україні, фото: ЛУН
Відновлення будівництва в Україні, фото: ЛУН

Судячи з показників, найменша ціна за однокімнатну квартиру в новобудові у Києві сягає 1.7 млн грн. Ціна найменшої двокімнатної в середньому становитиме 2.5 млн грн без урахування персональних знижок.

Статистика цін за метр квадратний у новобудовах Києва, фото: ЛУН
Статистика цін за метр квадратний у новобудовах Києва, фото: ЛУН

А що у інших великих містах України?

Найменша однокімнатна квартира у новобудові в Львові буде коштувати в середньому 1.6 мільйони гривень.

За найменшу однокімнатну в Одесі в середньому попросять 1.1 млн грн.

У Закарпатському регіоні ціни за рік виросли з 750$ до 960$ за квадратний метр нового житла. Івано-Франківська область також демонструє зростання за рік в усіх класах новобудов.

Нагадаємо, що з 1 липня почалось масштабне підвищення виплат, хто скільки отримає..

Раніше ми повідомляли, де не можна буде палити електронки, айкоси та glo вже з 11 липня 2022 року.