Королева звільнила місце в своїх планах, щоб відвідати можливу вечірку з нагоди першого дня народження Лілібет-доньки Гаррі і Меган, названої на її честь.

96-річна Її Величність, швидше за все, пропустить свою улюблену спортивну подію, Дербі, в суботу, 4 червня — в день, коли її правнучці виповниться один рік.

Єлизавета II, принц Гаррі і Меган Маркл
Єлизавета II, принц Гаррі і Меган Маркл

Монарх ніколи не бачила малюка, чию першу річницю відзначать 37-річний Гаррі і 40-річна мама двох дітей Меган в котеджі Фрогмор, в двох кроках від Віндзорського замку.

Помічники докладають всіх зусиль, щоб вести щоденник Її Величності, щоб не втомлювати її. Протягом шести місяців Єлизавета страждає від "епізодичних проблем з рухливістю" і ходить з тростиною. У щоденник записуються всі зустрічі і виходи Єлизавети, а 4 червня вона якраз повинна була провести 4-денний платиновий ювілей в резиденції.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Джерела, близькі до королеви, кажуть, що стає "все більш малоймовірним" те, що вона поїде в Епсом на Дербі після того, як всі три її коня зійшли з дистанції.

Були зроблені зусилля, щоб переконатися, що вона зможе дістатися до Королівської ложі в цей великий день, але джерела в палаці повідомляють The Sun, що це буде скасовано.

Королева Єлизавета II, скріншот: Youtube
Королева Єлизавета II, скріншот: Youtube

Королева, яка залишиться в Шотландії до середини тижня, також пропустить офіційний салют Trooping the Colour в четвер.

Замість цього вона двічі з'явиться на балконі Букінгемського палацу - один раз, щоб отримати привітання від гвардійців, що повернулися, а потім з родиною на повітряному параді Королівських ВПС.

Королева сподівається відвідати п'ятничну службу подяки в соборі Святого Павла, на якій вона з'явиться з Меган, Гаррі і опальним сином принцом Ендрю.

До того, як вибухнув Covid-19, королева пропустила Дербі всього двічі — під час державного візиту до Швеції в 1956 році і на 40-річчя Дня Д У Франції в 1984 році.

Можливо, королева, яку в дитинстві звали Лілібет, зустрінеться з донькою Гаррі і Меган в цей день.

Вона і принц Філіп вперше побачили дворічного сина пари Арчі у Віндзорському замку в травні 2019 року.

Вважається, що Лілібет, яка народилася в Каліфорнії, ще не хрестили.

Принц Гаррі, Меган Маркл і Арчі, Independent
Принц Гаррі, Меган Маркл і Арчі, Independent

Нагадаємо, що королева Єлизавета II з'явилася на відкритті нової лінії вокзалу у синьо-жовтому вбранні.

Раніше ми повідомляли, що Єлизавета II розчарована онуком Гаррі: "Те, що Меган хоче, вона отримує"