В Україні незабаром буде створена єдина база з пошуку роботи.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Робота за комп'ютером. Фото: скрін youtube
Робота за комп'ютером. Фото: скрін youtube

Щоб створити єдину базу з пошуку роботи, планується об'єднання даних п'яти найбільших сайтів з працевлаштування на єдиній платформі: work.ua, robota.ua, grc.ua, novarobota.ua, pidbir.com.

Інформація щодо наявних вакансій буде оновлюватися в режимі реального часу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомили в міністерстві, договори про співпрацю вже підписані.

Крім того, база буде містити дані від Державної служби зайнятості.

Таким чином українці, які втратили роботу, зможуть досить швидко працевлаштуватися на нову.

“Зараз особливо важливо забезпечити максимальне працевлаштування українців. Саме тому ми створюємо платформу, яка консолідує інформацію про роботодавців та шукачів роботи. Ми локалізуємо максимум пропозицій на ринку праці та дані про кадровий потенціал на одному майданчику, що дозволить підприємцям швидко знайти працівників, а людям – роботу. Швидке працевлаштування українців відіграє провідну роль у відновленні економічної активності”, – зазначив заступник Міністр економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

Як буде називатися новий ресурс та чи всі українці зможуть отримати до нього доступ, в повідомленні не уточнюється.