У Львівському Оборонному Кластері (ЛОК) розповіли про те, що нещодавно їм надійшло повідомлення одразу від кількох волонтерів, що у мережі торговельних центрів "Епіцентр" продають бронежилети, які схожі на їхні.

Про це йдеться у новій публікації Львівського Оборонного Кластеру у соцмережі Фейсбук.

"Крадіжка бронежилетів в української армії. Чому в Епіцентрі продають наші плитоноски. Кому війна, а кому – мати рідна! Виявляється, цей вислів досі актуальний. У той час, коли ЛОК - Львівський Оборонний Кластер разом з донаторами, які матеріально допомагають проекту, докладає усіх зусиль, аби безкоштовно передати якнайбільше бронежилетів на фронт, хтось набиває власні кишені.", - йдеться у повідомленні. ЛОК

Фото: facebook.com/ldc.ukraine
Фото: facebook.com/ldc.ukraine

У ЛОК наголосили на тому, що на початку повномасштабного вторгнення росії Міністерство оборони України визначило їх основним координатором волонтерського руху з виробництва бронежилетів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Лабораторія ЛОКу проводить випробування бронеплит на відповідність ДСТУ, експерти надають консультаційну підтримку волонтерам. Крім того, ми виклали у публічний доступ лекала наших плитоносок. Тому не були певними, що це саме наша продукція. Проте вирішили перевірити.", - пояснюють там. ЛОК

У результаті перевірки вони переконалися, що чохли цих бронежилетів їхнього виробництва. Це змогли встановити завдяки унікальній внутрішній системі ідентифікації, яку використовує ЛОК при виробництві бронежилетів. Свою продукцію ЛОК передає українській армії безкоштовно.

Фото: facebook.com/ldc.ukraine
Фото: facebook.com/ldc.ukraine

Було проведено детальну перевірку цього факту. У ЛОК називають цю ситуацію не просто шахрайством, а актом державної зради. Вони звернулися до Генерального прокурора України Ірини Венедіктової та Голови Служби безпеки України Івана Баканова з проханням провести розслідування та покарати винних.

"Знаючи як влаштована система співробітництва "Епіцентру" з постачальниками, дуже сподіваємося, що поважна компанія непричетна та у даному інциденті стала жертвою торговців совістю. Тому для запобігання схожих ситуацій у майбутньому просимо усі компанії, до яких передається на реалізацію продукція військового призначення, ретельно перевіряти та ідентифікувати її.", - додали там. ЛОК

Фото: facebook.com/ldc.ukraine
Фото: facebook.com/ldc.ukraine

Фото: facebook.com/ldc.ukraine
Фото: facebook.com/ldc.ukraine

У той же час, редакція порталу Знай.UA отримала офіційний коментар від компанії "Епіцентр", у якому запевняється, що бронежилети просто схожі та розповсюджена інформація шкодить репутації компанії.

"Бронежилети ТЕМ 1, ТЕМ 2 поставлені в мережу торговельних центрів "Епіцентр К" компанією "Група Венето". Компанія "Група Венето" надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості. Відповідно, ТОВ "Епіцентр К" правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджуючими документами. Від активістів до СБУ надійшло звернення з проханням перевірити вищезазначені бронежилети. Вони здались їм схожими на ті, що були в гуманітарній допомозі для ЗСУ. У зв'язку з цим було вилучено з продажу бронежилети ТЕМ 1 з декількох торговельних центрів. Епіцентр є добросовісним набувачем товару та надав до СБУ всі документи, які отримав від компанії "Група Венето", – йдеться у коментарі компанії "Епіцентр".

Нагадаємо, путіна рознесли в пух і прах після заяви пєскова: "Бабуїни-клоуни з прогнилими іклами"

Також ми писали, путін почав особисто контролювати пересування військ на Донбасі: тісно працює з Герасимовим

Нагадаємо, Олексій Арестович поділився новим прогнозом, в черговий раз дав надію українцям