Українцям розповіли про виплату пенсій в умовах воєнного стану у травні. Наразі ПФУ спрямував на пенсії понад 21 млрд грн.

Про це повідомили у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Так, стало відомо, що станом на 11 травня на пенсійні виплати за травень спрямовано 21,4 млрд грн. 6,2 млрд грн з цієї суми було спрямовано на виплату пенсій через АТ "Укрпошта", а 15,2 млрд грн – через уповноважені банки.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Зазначається, що через уповноважені банки зараховано на рахунки пенсіонерів 100 % профінансованих сум. Через "Укрпошту" доставлено вже понад половину, а саме 58,41 % профінансованої суми за травень станом на 10.05.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Скрін, відео YouTube пенсії
Скрін, відео YouTube пенсії

"У травні надано 259,6 тис. пенсійних послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду України, у тому числі 10 травня – 37,0 тисяч", - зазначили у повідомленні Пенсійного фонду України.

Варто нагадати, що в Україні зареєстровано 10,8 млн пенсіонерів. З них - 2,7 млн ​​осіб продовжують працювати, і середній розмір їхньої пенсії становить 4532,91 грн. За статистикою, ще у 20,5% пенсіонерів пенсійні виплати не перевищують 4000 грн.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

Нагадаємо, у Мінсоцполітики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соцпослуги під час війни

Раніше портал Знай писав, частині українців пенсії нараховуватимуть по-іншому: яким категоріям підвищили виплати

Також портал Знай повідомляв, в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, що отримують виплати: у Мінсоцполітики дали роз'яснення