Допомога людям, які доглядають на непрофесійній та професійній основі в умовах воєнного стану - нові правила впроваджує Мінсоцполітики.

Очільниця соціального відомства, Марина Лазебна розповіла про врегулювання відносин та допомоги для українців, які непрофесійно та професійно доглядають за літніми людьми, людьми з інвалідністю, дітьми з інвалідністю, в умовах воєнного стану, а також призначення і виплати компенсації за догляд таким особам.

Допомога тим, хто доглядає. Фото: Youtube
Допомога тим, хто доглядає. Фото: Youtube

Зокрема розробили комплексне визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг. Таке визначення дозволить забезпечити індивідуальний підхід до надання догляду конкретній особі та необхідних саме їй послуг.

Також уряд буде призначати та виплачувати компенсації за догляд людині, яка зареєструвалась як внутрішньо переміщена особа.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Як середньомісячний сукупний дохід братимуться доходи за один квартал, який передує місяцю, що є попереднім до місяця надання згоди здійснювати догляд на непрофесійній основі.

Допомога тим, хто доглядає. Фото: Youtube
Допомога тим, хто доглядає. Фото: Youtube

Щодо того, хто має підписувати договір про надання послуг з догляду від імені отримувача послуг, якщо людина, яка надає ці послуги на професійній основі, є законним представником отримувача. У таких випадках договір підписується іншим законним представником отримувача послуги з догляду, або уповноваженою особою органу опіки та піклування.

Нагадаємо, раніше лукашенко заявив, що народ, який воює на своїй території за свою сім'ю перемогти неможливо.

Як повідомляв портал "Знай.ua", військовий Дмитро залишив бізнес на час війни заради захисту Батьківщини.

Також "Знай.ua" писав, що окупантів, що були в Мощуні на Київщині, знищують вже під Запоріжжям.