Поліція була приголомшена, дізнавшись, що нещасні жертви були обезголовлені в рамках ритуального жертвопринесення, а їх черепи були виставлені на стелажі для трофеїв, відомому як «цомпантлі».

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Поліцейські в Мексиці були шоковані, наткнувшись на купу з 150 черепів в печері, думаючи, що знайшли похмуре місце злочину.

Район недалеко від кордону з Гватемалою, де було зроблено відкриття, затоплений жорстокими бандами контрабандистів, тому було швидко розпочато розслідування, щоб з'ясувати, як останки опинилися там.

Черепа
Черепа

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Представник INAH, мексиканського Національного інституту антропології та історії, сказав: "Вважаючи, що вони оглядають місце злочину, слідчі зібрали кістки і почали їх дослідження в Тустла-Гутьєрресі".

Після великих тестів, на завершення яких пішло десять років, було встановлено, що це були не докази недавнього виявлення кримінальної поліції, а залишки тисячолітніх жертвоприношень, повідомляє New York Post.

Дослідження
Дослідження

Експерти заявили, що нещасні жертви були обезголовлені, а їх черепи виставлені на полиці з трофеями, відомої як «цомпантлі».

Вважається, що вони були вбиті між 900 і 1200 рр.

Що бентежить дослідників, це те, що доіспанські купи черепів зазвичай мають отвори, пробиті з кожної сторони черепа, і їх знаходять на площах, а не в печерах.

Черепа
Черепа

Серед жертв цієї останньої знахідки було більше жінок, ніж чоловіків, і ні у кого з них не було зубів.

Після знахідки археолог Хав'єр Монтес де Пас сказав, що люди, ймовірно, повинні викликати археологів, а не поліцію.