Проект-прототип, який був представлений на круглому столі організації Об'єднаних Націй (ООН) 26 квітня, проходитиме біля узбережжя Пусана, великого портового міста, відомого своїми пляжами, горами і храмами.

Даний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Південна Корея має намір до 2023 року побудувати перше в світі «стійке плавуче місто» біля узбережжя великого міста.

Воно буде проходити біля узбережжя Пусана, великого портового міста, відомого своїми пляжами, горами і храмами.

Плавуче місто
Плавуче місто

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Амбітний проект являє собою партнерство, створене OCEANIX, синьою технологічною компанією, що базується в Нью-Йорку, місті Пусан, і "програмою населених пунктів" ООН-Хабітат.

Роль ООН на даному етапі здається чисто консультативною, але пізніше вона приступить до збору даних про те, як працює місто, повідомляє Screenshot.

Плавуче місто
Плавуче місто

"Як мер столичного міста Пусан я серйозно ставлюся до нашої прихильності. Ми об'єднали зусилля з ООН-Хабітат і OCEANIX, щоб першими створити прототип і масштабувати цю сміливу ідею, тому що на карту поставлено наше спільне майбутнє перед обличчям підвищення рівня моря і його руйнівного впливу на прибережні міста", — сказав мер Пак Хон Чжун. у прес-релізі.

Плавуче місто
Плавуче місто

Плаваюче місто - це відповідь на зміну клімату, і воно зможе адаптуватися до мінливого середовища, викликаного зміною клімату.

Художні зображення міста показують, що воно побудоване на плавучих платформах, пов'язаних один з одним, а також з материком, мостами.

Плавуче місто
Плавуче місто

Також очікується, що мегаполіс буде повністю стійким.

Спочатку місто зможе прийняти 12 000 чоловік, а в майбутньому його місткість складе 100 000 чоловік.