Пасажири і екіпаж на борту рейсу в Єгипет були оголошені мертвими після того, як дим від сигарети випадково потрапив в несправну кисневу маску, що призвело до смертельної аварії.

Відповідну новину розмістили на порталі «Daily Star»

З'ясувалося, що літак розбився, і трагічно загинуло понад 60 осіб після того, як пілот закурив у кабіні.

Рейс MS804 авіакомпанії EgyptAir впав у море після того, як сигарета викликала витік кисню з аварійної маски.

Катастрофа сталася через кілька миттєвостей після того, як літак втратив управління і потрапив в «смертельну спіраль» над Середземним морем.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пілот
Пілот

Повідомлялося, що 66 пасажирів і членів екіпажу загинули, коли Airbus A320 занурився в Середземне море на південь від грецького острова Крит в травні 2016 року.

Літак вилетів з Парижа Шарль де Голль у Франції і збив серед інших одного британця, 12 французьких туристів, 30 єгиптян, двох іракців і одного канадця.

Постраждалий британець пізніше був ідентифікований як батько Річард Осман, 40 років, який нещодавно вітав свою новонароджену дочку, всього за три тижні до своєї смерті.

Авіакатастрофа
Авіакатастрофа

Катастрофа викликала масштабну пошукову операцію, в якій брали участь ВМС США. Було підтверджено, що чорний ящик літака був виявлений на великій глибині недалеко від Греції.

У той час влада Єгипту стверджувала, що знищення було результатом терористичної атаки, незважаючи на те, що жодна терористична організація не взяла на себе відповідальність за передбачуване злодіяння.

Літак
Літак

Тепер офіційне розслідування показало, що дим від сигарети помилково запалив витік кисню з маски.

Відомо, що єгипетські пілоти курили в кабіні, оскільки під час аварії ця практика не була заборонена, згідно зі звітом авіаційних експертів.

Пілот
Пілот

За повідомленням італійського видання Corriere Della Sera, інженер з технічного обслуговування змінив налаштування кисневої маски з нормальної на аварійну, що пізніше спровокувало катастрофу. Його аргументація залишається невідомою.

Досвідчений пілот сказав, що капітан літака Мохамед Саїд Алі Алі Шукаїр повинен був виявити несправну маску ще до зльоту.