Українцям назвали головні помилки при зберіганні молока в холодильнику. Саме допущення цих помилок може спричинити за собою швидке псування молочних продуктів.

Про головні помилки розповіла експерт з безпеки харчових продуктів Тереза Кін, передає "Metro".

Виявилося, що ставити пляшку з молоком в дверцята холодильника - помилка. Найкраще його зберігати на полиці. Тереза Кін пояснила, що зберігаються на полицях продукти краще охолоджуються, тому будуть довше залишатися свіжими. Особливо це важливо, якщо ваш холодильник в цілому недостатньо потужно охолоджує.

Пляшка молока
Пляшка молока

Зберігати молоко в дверцятах нормально, але за умови, що ваш холодильник підтримує правильну температуру між 0 і 5 градусами Цельсія.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"Завжди перевіряйте, наскільки холодне ваше молоко. Упаковка повинна бути занадто холодною, щоб тримати її в руках. Купуйте тільки таку кількість молока, яке зможете досить швидко витратити. Краще купувати його часто, але потроху", — сказала експерт.

Також Тереза Кін зазначила, що при зберіганні продуктів, дуже важливо не допустити перехресного забруднення. Тому важливо запобігти змішуванню сирих і готових до вживання продуктів.

Холодильник, скріншот: YouTube
Холодильник, скріншот: YouTube

Сирі продукти, такі як м'ясо і риба, потрібно зберігати внизу холодильника в закритих контейнерах, щоб уникнути біологічного забруднення. Сирі овочі, які недостатньо добре очищені від грунту, необхідно вимити, висушити і теж тримати в закритому контейнері, причому вище сирого м'яса і риби. Вона зазначила, що зберігання продуктів у контейнерах продовжує їх термін придатності.

Нагадавши, українцям показали, як продавці м'яса обводять їх навколо пальця: індичка по дорозі додому "схудла" майже на чверть

Раніше Знай писав, які продукти категорично не можна тримати в холодильнику: список вас здивує

Також Знай повідомляв, українці показали, що насправді продають в баночках "червоної ікри": дивні капсули без запаху і смаку страшно навіть пробувати