Психолог Світлана Арефнія в програмі «Зірковий шлях» на каналі «Україна» пояснила, чи варто хвилюватись щодо цього.

Чому взагалі дехто з нас жаліється на те, що не може згадати якісь дати або ситуації? Що відбувається з нашим організмом?

«Провали в пам’яті – це захисний механізм психіки, – пояснила психолог Світлана Арефнія в програмі «Зірковий шлях». – І це дуже добре, коли виникає такий захист. Тому що пам'ять витісняє стресові події, щоб зберегти психіку в нормальному здоровому стані».

За словами експерта, така «тактика» організму дозволяє обирати те, що нам потрібно робити, але без зайвих емоцій. Тому іноді можуть відбуватися «тимчасові амнезії».

«Сприймайте це як за норму, навіть як корисну функцію організму, – сказала психолог в інтерв’ю для каналу «Україна». – А коли закінчиться війна, і ви будете відчувати безпеку – пам'ять почне частково повертатись».

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ми всі дуже чекаємо на перемогу. Світлана Арефнія пояснила, що наш мозок все ж таки хоче позбутись цієї невідомості. Але поки ще ніхто з нас не знає, коли саме все закінчиться.

«І тому бажано робити маленькі кроки. Спиратись на рядки, які ми чуємо, наприклад, завдяки Олексію Арестовичу, – навела приклад експерт. – Через тиждень, через два, через місяць, ще трошки... Так ви заспокоюєте свій організм, не накручуючи себе на емоційний збій».