Експерт програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» доктор Комаровський розповів, чому її не можна в жодному разі терпіти і як найшвидше нейтралізувати неприємні відчуття за грудиною.

Коли виникає печія, хочеться терміново собі допомогти. Дуже поширена помилка – випити розчин соди. Багато людей впевнені, що луг нейтралізує соляну кислоту, яка подразнює стравохід. Однак це неправильна думка.

«Печію категорично не можна терпіти, бо через подразнення стравоходу виникає сильний запальний процес, – попередив Євген Комаровський. – Тому потрібно негайно нейтралізувати цей дискомфорт».

За словами експерта програми «Ранок з Україною», найпростіший спосіб боротьби з печією – антацидні препарати. Вони нейтралізують соляну кислоту.

«Якщо печія виникає час від часу, і коли ви вип'єте таблетку, дискомфорт зникає, тоді антациди вам дійсно допоможуть», – сказав кандидат медичних наук.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Але якщо печія виникає щоденно, і вам часто доводиться пити якісь засоби, тоді такий спосіб лікування не підходить.

«У цьому разі вам потрібні ліки, які пригнічують шлункову секрецію», – порадив доктор Комаровський в інтерв'ю для каналу «Україна».

Однак після першої ж пігулки люди зазвичай забувають про печію і тому перестають приймати препарат.

«Якщо печія регулярна, це означає, що у вас запалення стравоходу, – пояснив експерт програми «Ранок з Україною». – Тому вам потрібно попити препарат 2-3 тижні, щоб вона пройшла».