7 квітня – важливе церковне свято Благовіщення. Дата святкування Благовіщення Пресвятої Богородиці не змінюється.

Варто знати, що Благовіщення починають святкувати ще з 6 квітня, особливої уваги приділяють вечері, за одним столом збираються всією родиною, та подають пісні страви.

Бажано 6 квітня прибратися в квартирі, та налаштуватися до світлого свята Благої вісті. Після Благовіщення святкують Собор архангела Гавриїла.

У свято Благовіщення Пресвятої Богородиці бажано відвідати храм та послухати проповідь священника про сенс Благовіщення. У цей день діва Марія отримала звістку від архангела Гавриїла, що вона народить сина Бога, який має над призначення - спокутувати гріхи людства.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Що не можна робити у перед день свята:

  • важко працювати після обіду;
  • прати, займатися рукоділлям;
  • сваритися, лаятися, лихословити;
  • ображати людей і тварин;
  • думати про погане й бажати комусь зла;
  • відмовляти в допомозі тим, хто попросить;
  • вживати спиртне;
  • займатися перелюбом.

В церкві також освячують зерно та насіння, яке пізніше будуть використовувати для вирощення нового урожаю.

Молитва на Благовіщення Пресвятої Богородиці: "Славлю Твою благодать, Володарка, молю Тебе: збагати мій розум. Навчи мене йти прямо, слідуючи шляхом Христових заповідей. Бережи мене і вдень, і темною вночі, рятуючи мене від злих ворогів. Славлю тебе Мати Божа, будь благословенна ти і син твій Ісус Христос. Амінь".

Нагадаємо, раніше європейські країни оголосили нову хвилю висилки дипломатів рф через геноцид українців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 6 квітня, християни відзначають День Святого Захарія і передбачають врожай гречки за снігом.

Також "Знай.ua" писав, що собака вижив після розстрілу автівки і дочекався звільнення Бучі.