Литва, Латвія, Естонія та Польща ще наприкінці березня закликали Євросоюз заблокувати вантажні перевезення росії та Білорусі.

Наразі ж ці країни, не чекаючи на рішення ЄС, вирішили в найближчі 48-72 годин почати процес повної ізоляції від північно-східних агресивних сусідів. Заяви розміщені на сайтах Міністерств транспорту й комунікацій країн-ініціаторок заборони.

У зв’язку з цим кордони з росією та Білоруссю будуть повністю закриті. Це означає, що автосполучення та всі транспортні перевезення стануть неможливими.

Прикордонник. Фото: РБК-Україна
Прикордонник. Фото: РБК-Україна
Прикордонник. Фото: РБК-Україна

Ще раніше міністри транспорту Латвії, Литви, Естонії та Польщі звернулися до світу зі спільним листом, у якому закликали Євросоюз ввести заборону на пересування вантажівок до та з Білорусі й росії як сухопутними шляхами, так і морськими.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Таке рішення продиктоване подіями в Україні після російського вторгнення.

Перетин кордону, кадр з відео
Перетин кордону, кадр з відео

«Оскільки росія продовжує свою жорстоку війну проти України… ми закликаємо до додаткових заходів у сфері автомобільного та морського транспорту. Заборона на перевезення вантажів російськими та білоруськими вантажівками та вхід суден цих двох країн у порти матиме найбільший ефект... Дії агресора путіна мають отримати рішучу, згуртовану та рішучу відповідь ЄС тут і зараз», — впевнений міністр транспорту Литви Маріус Скуодіс.

Додамо, що українські та польські активісти блокують рух російських та білоруських вантажівок через пункти пропуску на польсько-білоруському кордоні.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський виступив з промовою на Греммі - ці слова повинен почути весь світ: "Наповніть тишу".

Раніше повідомлялося, що Максим Галкін, який поїхав до Ізраїлю після вторгнення рф в Україну, зробив важливу заяву

Також, Росгвардія Чечні грабує супермаркети України і видає це за гуманітарку