Ціни на пальне в Україні помітно піднялися після початку вторгнення росії. Стабілізувати ситуацію на українських АЗС допомогли дії Кабміну, який знизив до нуля акциз на імпорт бензину, дизелю та скрапленого газу, і до 7% зменшив розмір ПДВ.

Про те, як змінилися ціни на українських автозаправках, свідчать дані на сайті «Мінфін».

Як зазначається, у минулому місяці найвища ціна на бензин марок A 92, A 95, A 95+ спостерігалася 18 березня. Тоді A95+ коштував 37,12 гривень, А95 – 42,55 гривень, А92 – 41,74 гривні, дизельне паливо – 43,32 гривні за літр.

Вже 21 березня спостерігається різкий спад вартості палива, оскільки набула чинності відповідна постанова Кабінету міністрів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Кардинально протилежна картина спостерігається із вартістю автомобільного газу: до 21 березня він коштував 18,84 гривні за літр, а після – підскочив до 24, 43 гривень і продовжує дорожчати. Наразі, станом на 1 квітня, літр автомобільного газу коштує понад 26 гривень.

Після пікових значень середини березня бензин подешевшав і продовжує тримати ту ж ціну: А95 – 33,77 гривень, А92 – 33,27 гривень, дизельне паливо – 36,99 гривень за літр. A95+ зник з продажів.

Нагадаємо, що говорять російською-співвітчизники Росії? Українська тенісистка Марта Костюк відреагувала на абсурд Держдуми рф

Раніше повідомлялося, що в Україні впала в ціні соняшникова олія, але подорожчало вершкове масло: моніторинг цін у березні.

Також, Арестович розкрив таємницю 1001 катрена Нострадамуса