Російське космічне агентство "Роскосмос" оголосило про припинення своєї участі в Міжнародній космічній станції, завершивши 23-річну співпрацю з НАСА.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Росія повинна покинути Міжнародну космічну станцію, поклавши край 23-річному міжнародному співробітництву в космосі.

Глава роскосмосу дмитро рогозін повідомив, що графік завершення проекту МКС найближчим часом буде представлений керівництву Росії.

Це оголошення, викликане міжнародними санкціями через війну в Україні, є серйозним ударом по майбутньому освоєння космосу.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Космічна станція
Космічна станція

Космічна станція потребує постійного обслуговування для підтримки стабільної орбіти, і без участі росії її доведеться вивести з експлуатації набагато раніше, ніж планувалося спочатку.

Рогозін заявив: "Санкції з боку США, Канади, Євросоюзу і Японії спрямовані на блокування фінансово-економічної та виробничої діяльності наших високотехнологічних підприємств".

Космонавт
Космонавт

"Мета санкцій - вбити російську економіку, ввергнути наш народ у відчай і голод, поставити нашу країну на коліна. Зрозуміло, що зробити це їм не вдасться, але наміри зрозумілі".

Крім цього, російські космонавти Олег Артем'єв, Денис Матвєєв і Сергій Корсаков прибули на МКС на початку цього місяця, вони були одягнені в жовто-блакитні комбінезони, що було розцінено як жест солідарності з Україною.

Нагадаємо, що Михайло Подоляк заявив про те, що затяжна війна може не відбудуться.