У Вейжень, головний розробник rітайської програми дослідження Місяця, оголосив, що Китай буде проводити свої власні місії на Венері, щоб з'ясувати, чи могло життя підтримуватися на планеті.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

НАСА і Китай незабаром можуть змагатися в останній "космічній гонці", щоб з'ясувати, чи може планета Венера підтримувати життя.

Повідомляється, що Китай нарощує свої зусилля з дослідження космосу після оголошення НАСА про те, що до 2030 року вони відправлять два зонди на Венеру.

Космічне агентство з Х'юстона покладає великі надії на свої місії DAVINCI + і VERITAS, метою яких буде сканування хімічного складу венеріанської атмосфери і складання карти рельєфу планети.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

НАСА
НАСА

Рішення було прийнято після того, як на сусідній планеті був виявлений фосфін — хімічна речовина, «пов'язане з життєвими процесами на Землі».

Експерти вважають, що Венера дуже схожа на Землю за своїми розмірами і щільності.

Доктор Джеймс Гарвін, головний дослідник місії DAVINCI+ на Венеру, сказав Sun: "Пошук населеності є частиною нашого пошуку ознак життя в рамках НАСА. Ми всі можемо сподіватися».

Тепер Ву Вейрен, головний конструктор китайської програми дослідження Місяця, оголосив, що Китай буде проводити власні місії.

Сі Цзіньпін
Сі Цзіньпін

У той час як Ву не повідомив ніяких подробиць про потенційну місію, американські вчені хочуть дізнатися, чи будуть вони співпрацювати з росією в будь-яких майбутніх космічних дослідженнях, оскільки НАСА розірвало зв'язки з російським космічним агентством через поточний конфлікт на Україні.

Раніше в цьому місяці росія оголосила НАСА "червону тривогу" після того, як пригрозила кинути американського астронавта, застряглого на Міжнародній космічній станції, який повинен був повернутися на Землю на космічному кораблі «Союз».