В Україні можуть ввести кримінальну відповідальність за поширення інформації про переміщення і позиції українських військ. Також хочуть ввести покарання за нецільове використання гуманітарної допомоги.

Про це у вівторок, 22 березня, повідомив народний депутат Андрій Осадчук.

Так, стало відомо, що Комітет з питань правоохоронної діяльності остаточно визначився з низкою критичних питань. Так, за виставлене відео в соцмережах в новому законі пропонують карати позбавленням волі від 5 до 8 років. Якщо це буде зроблено групою осіб, то покарання передбачається 8 до 12 років.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

"взагалі нічого не фотографуйте, що стосується військової техніки. Будьте уважні і обережні, так ми швидше здобудемо перемогу", — зазначив Андрій Осадчук.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нардепи також хочуть ввести кримінальну відповідальність за нецільове використання і перепродаж гуманітарної допомоги. За це хочуть ввести покарання до 7 років позбавлення волі.

"погоджено, що саме продаж таких товарів (предметів) загальною вартістю від 620 000 гривень або інше їх використання з метою отримання прибутку є злочином. У воєнний час каратиметься позбавленням волі від п'яти до семи років. Чекаємо остаточного узгодження голів депутатських фракцій і груп і керівництва Парламентом", - додав народний депутат.

Нагадавши, босі і голодні: російських школярів змушують приносити згущене молоко і шкарпетки для армії, що увірвалася в Україну

Раніше Знай писав, у Росії готують до відправки в Україну нових "фахівців" військової справи-злочинців , боржників і аліментників

Також Знай писав, російський танк розстріляв автомобіль з дітьми: "Сім'я кричала і махала білим прапором"