Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України командиру морпіхів і командиру "Азова", які захищають Маріуполь.

Про це він повідомив під час вечірнього відеозвернення за 18 березня.

Володимир Зеленський подякував військовослужбовцям, які захищають Маріуполь Донецької області. За їхню мужність президент присвоїв звання Героя України двом із них. Зокрема йдеться про командира 36-ї окремої бригади морської піхоти полковника Володимира Баранюка та командира "Азова" майора Дениса Прокопенка (позивний Редис).

Денис Прокопенко. Скріншот: Національний Корпус / YouTube
Денис Прокопенко. Скріншот: Національний Корпус / YouTube

Володимир Баранюк. Скріншот: Військове телебачення України / YouTube
Володимир Баранюк. Скріншот: Військове телебачення України / YouTube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Я хочу сьогодні окремо та щиро висловити подяку кожному захиснику нашого міцного Маріуполя – нашого героїчного міста, яке переживає найбільше випробування у своїй історії, в історії України. Я вдячний кожному і кожній – усім нашим захисникам Маріуполя. Вдячний кожному і кожній, хто захищає Україну", - зазначив він.

Зеленський зазначив, що наразі до оборони міста залучені: 36-та окрема бригада морської піхоти; 501-й окремий батальйон морської піхоти; 1-й окремий батальйон морської піхоти; 12-та бригада Національної гвардії; окремий загін спеціального призначення Національної гвардії "Азов".

Нагадаємо, ЗСУ дали сильну відсіч кадирівцям в Україні: бігли з усієї дурі, забували техніку. Окупанти продовжують тікати від ЗСУ, і кидають техніку на дорозі.

Раніше Знай писав, Руслан Стефанчук спростував зраду про відмову від вступу до НАТО. Голова Верховної ради запевнив, що його слова вирвані з контексту та розтиражовані політиками.

Також Знай писав, ЗСУ звільнили вже 30 населених пунктів Київщини від окупантів. Володимир Зеленський відзначив заслуги генерал-полковника Олександра Сирського