Голова Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на рішення керівництва Ізраїлю призупинити безвіз та не приймати на своїй території громадян України, які тікають від російської агресії.

Відповідний допис з’явився на сторінці очільника ОПУ в Facebook.

«Ми вдячні Ізраїлю за ті зусилля, яких він докладає для досягнення миру в Україні. Однак останні рішення ізраїльського керівництва, спрямовані на обмеження прийому українців, м'яко кажучи, викликають подив. Вважаємо призупинення безвізу й впровадження системи електронних дозволів МВС на в'їзд до Ізраїлю для громадян України недружнім кроком, який потребує негайного виправлення», - пише Андрій Єрмак.

Він також додав, що Україна буде «жорстко й оперативно» реагувати на ті кроки, які шкодять інтересам країни і її громадян.

Пан Єрмак нагадав міжнародним партнерам, що їхні громадяни уже давно зробили свій вибір на користь України. Голова ОПУ закликає країни дослухатися до своїх людей і підтримувати Україну.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«Ми переможемо. Переможемо попри все. Разом із народами світу. І якщо знадобиться - всупереч бажанням та рішенням іноземних урядовців», - впевнений Андрій Єрмак.

Андрій Єрмак прокоментував рішення Ізраїлю щодо безвізу з Україною. Скріншот

Зазначимо, що сьогодні на сайті посольства України в Ізраїлі з’явилося повідомлення про те, що країна призупиняє дію безвізового режиму для України. Тепер, щоб потрапити в країну необхідно отримати дозвіл від МВС Ізраїлю.

Також Ізраїль встановив квоту для 5000 українців, які зможуть в’їхати в країну. Частину квоти уже прийнято і буде прийматися й надалі.

В українському посольстві наголошують, що Ізраїль не приймає біженців. Щоб потрапити до країни, потрібно запрошення громадянина Ізраїлю, який повинен підписати декларацію для запрошених на сайті Управління з питань народонаселення та імміграції.

Після цього громадянин України, який подає заяву на приїзд до Ізраїлю, має заповнити електронну заявку на сайті МЗС Ізраїлю. Відповідь прийде на електронну пошту.

У дипустанові наголошують, що українці не можуть безперешкодно в’їхати в Ізраїль як туристи, щоб, наприклад, перечекати війну.

Також варто пам’ятати, що в Ізраїлі визначені пріоритетні категорії осіб, що можуть в’їхати в країну за певних умов, наприклад:

  • подружжя/діти-громадян України та громадян Ізраїлю, які постійно проживають в Україні;
  • громадяни, які раніше подали прохання на возз'єднання сім'ї з громадянами Ізраїлю;
  • члени сімей Ізраїльтян першої лінії спорідненості;
  • нові репатріанти та особи, які мають єврейське коріння.

Нагадаємо, що літня одеситка родом з Уралу відмовляється від евакуації попри російські бомби.

Як раніше повідомляв портал "Zhaj", глава МЗС Дмитро Кулеба знайшов, як союзники України продовжують заробляти гроші з росії.