Російські окупанти пограбували музей під Запоріжжям. Серед вкраденого – мармуровий унітаз, повідомили працівники закладу.

Як зазначається, окупанти вчинили напад на Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова», розташований у Запорізькій області.

Працівники музею повідомили, що злочинці винесли все, що могли взяти в руки і в сумки. Оргтехніку вони розбили і потоптали ногами. Також виламали двері й побили вікна.

За словами начальника обласного департаменту культури Влада Мороко, прихопили з собою нападники й унітаз часів перших власників садиби, передає "Телебачення Торонто".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Сьогодні орки, грабуючи Садибу Попова, разом з пилами та шуруповертом, вкрали й мармуровий унітаз часів графів Попових. Вперше цей унітаз вкрали ще більшовики. Згодом хтось із нащадків крадіїв "повернув" артефакт до музею. І от знову, новітні загарбники крадуть злощасний унітаз", – зазначив Мороко.

Раніше Знай писав, російські окупанти розграбували сільський магазин, набрали презервативів і просрочки: "Так воювати вони вміють".

Також ми писали, ЗСУ знищили російського полковника Захарова, який отримав орден з рук Путіна. Окупанти продовжують нести втрати в Україні. Цього разу позбулися командира полку.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ показав "ювелірну" роботу артилерії - знищують танки окупантів за два рахунки.