Директор Національної розвідки США Евріл Гейнс заперечує заяву Росії про те, що Україна розробляє біологічну або ядерну зброю, а інформацію про зворотне називає ймовірно неправдивою. Вважають, що це твердження покликане приховати кроки, які РФ може зробити у війні проти сусіда.

Про це пише Bloomberg.

«Ми не вважаємо, що Україна прагне до біологічної або ядерної зброї», - говорить Евріл Гейнс.

Вона також назвала «класичними» заяви Кремля про те, що Україна розробляє або застосовує біологічну, хімічну чи ядерну зброю. Цей крок покликаний створити наративи «помилкового прапора» про небезпечні дії, які можуть бути зроблені президентом Володимиром Путіним.

Пані Гейнс додала, що в Україні є лабораторії біологічних досліджень, як і в інших країнах. Однак вони призначені для захисту від пандемій або атак, і зовсім не такі, як лабораторії біологічної зброї.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що розслідувач Bellingcat вважає, що Росія буде намагатися "заморозити" війну.

Читайте також, що США посилили оборону Польщі.