Президент України Володимир Зеленський звернувся до парламенту Великобританії і дав короткий переказ 13 днів війни Росії проти України.

"На перший день нападу вся Україна прокинулася від ракетних ударів - і відтоді не спить", — зазначив Володимир Зеленський у своєму зверненні.

Також президент звернувся до парламенту Великобританії з проханням посилити санкції проти Росії. До того ж він подякував Британії і "всю цивілізацію великих країн" за підтримку, "і я окремо вдячний тобі, Борисе, мій друже".

Презедент Зеленський, YouTube
Презедент Зеленський, YouTube

Український президент просить Великобританію визнати Росію державою-терористом, і "знайти спосіб зробити українське небо безпечним". Також Зеленський розповів, що через війну, яку оголосила Росія вже загинуло 50 дітей.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Ми не здамося і не програємо, ми підемо до кінця - будемо боротися на морях, битися в повітрі. Захищати нашу землю, якою б не була ціна. Ми будемо битися в лісах, полях, містах і селах, на узбережжях і пагорбах, на териконах, на березі Кальміуса і Дніпра - і не здамося", — зазначив Зеленський.

Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official
Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official

Варто відзначити, що під час звернення Володимира Зеленського багато присутніх ледь могли стримати сльози.

Нагадавши, Володимир Зеленський пояснив світу, чому не варто зволікати з допомогою: "Гради і міномети проти людей"

Раніше Знай писав, Володимир Зеленський зруйнував Російські фейки про свою втечу з Києва: "сумна весна, але ми переможемо". Президент звернувся до нації та міжнародних партнерів

Також Знай повідомляв, Володимир Зеленський не боїться Путіна і хоче прямої зустрічі з президентом РФ: "нехай приходить..."