Вранці, 5 березня представники РФ оголосили режим тиші у війні з Україною. Однак, підтвердження з українського боку якийсь час не було і жителі нашої країни завмерли в очікуванні.

Незабаром радник глави ВП Подоляк підтвердив, що з Маріуполя і Волновахи будуть відкриті гуманітарні коридори.

"Так, інформацію підтверджуємо. Що стосується кількості міст, то це тільки початок. Відпрацьовується робоча модель - після чого поступово в перелік місць для евакуації будуть додаватися інші міста і села."

Михайло Подоляк. Фото: скрін youtube
Михайло Подоляк. Фото: скрін youtube

Незабаром офіційно оголосили евакуацію в Маріуполі.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За інформацією Координаційного центру під управлінням керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка 5 березня з 9:00 до 16:00 буде встановлено режим тиші. З 11:00 починається евакуація мирного населення. В якості гуманітарного "зеленого" коридору обраний маршрут Маріуполь-Микільське-Розівка-Пологи-Оріхів-Запоріжжя.

Евакуація населення буде відбувається з трьох локацій муніципальними автобусами:
- СК "Іллічівець" (пр. Нахімова, 53)
- Драматичний театр (Театральна площа, 1)
- Кальміуська районна адміністрація- (пр. Металургів, 193

Також, слідуючи маршруту гуманітарного коридору в період тиші (з 9:00 до 16:00), можна буде виїхати з міста на особистому транспорті. Величезне прохання до всіх водіїв, які виїжджають з міста, максимально сприяти евакуації мирного населення – беріть з собою людей, заповнюйте максимально транспорт.

Відхилятися від маршруту гуманітарного коридору Категорично забороняється.

Всього буде кілька етапів евакуації протягом декількох днів для того, щоб кожен бажаючий міг виїхати.

"Дорогі, рідні маріупольці, з сьогоднішнього дня в місті починається евакуація мирного населення. Це непросте рішення, але, як я завжди говорив, Маріуполь – це не вулиці і будинки. Маріуполь - це його жителі, це ми з вами. І нашим головним завданням завжди було і залишається захистити людей. В умовах, коли наше рідне місто постійно знаходиться під безжальним вогнем з боку окупантів, немає іншого рішення, як дати можливість жителям, тобто нам з вами, безпечно виїхати з Маріуполя",- міський голова Вадим Бойченко.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко
Мер Маріуполя Вадим Бойченко

Також "зелений коридор" буде і з Волновахи.

Волноваха. Планується вивезти більше 15 тис. осіб: Волноваха-Валер'янівка-Новоандріївка-Кирилівка-Вугледар-Покровськ-Запоріжжя

Гарант режиму припинення вогню-Червоний Хрест.