Російська влада намагається приховати правду про війну з Україною будь-якими методами. Тепер за розповсюдження правди про вторгнення жителям РФ загрожує серйозний штраф і навіть позбавлення волі.

Про це повідомляють в Держспецзв’язку.

Так, за поширення «фейкової» інформації про використання армії Росії порушникам загрожує штраф (від 700 тис. до 1,5 млн рублів), рік виправних або до 3 років примусових робіт, чи позбавлення волі на 3 роки.

Якщо те саме буде вчинено групою осіб або зі «штучним створенням доказів звинувачення», покарання - від 5 до 10 років за гратами. Якщо ці дії матимуть тяжкі наслідки - до 15 років в’язниці.

За дії, спрямовані на «дискредитацію використання» російської армії, громадянам РФ загрожує штраф від 100 до 300 тис. рублів, примусові роботи на строк до 3 років, арешт на 4-6 місяців або позбавлення волі до 3-х років.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Публічні заклики до запобігання використання російської армії, зокрема йдеться про заклики до «антивоєнних мітингів» каратимуться позбавленням волі до 5 років.

За заклики до введення чи продовження санкцій проти Росії доведеться заплатити 500 тис. рублів штрафу. Можливі також примусові роботи - до 3 років, арешт - до 6 місяців, навіть колонія - до 3 років.

Як повідомляють росЗМІ, спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що закон може набути чинності уже завтра, 5 березня. Сьогодні його відправлять до Ради Федерацій, а потім – на підпис президенту Володимиру Путіну:

«Сьогодні відбудеться засідання о 14:00 у Раді Федерації, після схвалення Радою Федерації законопроект ляже на стіл президента», - говорить Володін.

Нагадаємо, що в Херсоні готують масовку для подальших маніпуляцій, вона махатиме прапорами РФ.

Як раніше повідомляв портал "Zhaj", окупанти встановили своє обладнання на телевежі Мелітополя.