Українцям показали, скільки коштують в Україні базовий кошик продуктів на початку березня. Від хліба до гречки.

Актуальні ціни публікують великі мережі Ашан, Metro, Novus і Varus, повідомляють на порталі Мінфін.

На початку березня, через тиждень після початку вторгнення Російської Федерації в Україну, ціни на продукти в магазинах дещо змінилися.

Найбільше українців цікавить, скільки зараз коштує пшеничний хліб, гречка, а також борошно.

Ось, наприклад, ціни на пшеничний хліб практично не змінилися, і середня вартість залишилася на рівні 25,50-27,90 гривень.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Ціни на продукти, фото: скріншот
Ціни на продукти, фото: скріншот

А ось ціни на гречку злегка помінялися, і тепер в середньому за гречку просять не 51 гривню, а 47. Радує, що ціни не на всі продукти ростуть в такий складний для країни час.

Ціни на продукти, фото: скріншот
Ціни на продукти, фото: скріншот

Несильно подорожчало борошно. За кілограм борошна платять 22,90 гривень, а ось за два вже 43,70. Ціни в лютому, до початку агресії з боку Російської Федерації були злегка іншими.

Ціни на продукти, фото: скріншот
Ціни на продукти, фото: скріншот

В цілому, як можна помітити, ціни не особливо виросли, що не може не радувати в такий складний час. Українці масово роблять запаси, адже невідомо, скільки ще триватиме війна в Україні.

До слова, в Україні ввели державне регулювання цін на продукти, і все для того, щоб спекулянти не наживалися на українцях в такий час.

Нагадаємо, що ціни на овочі в українських супермаркетах злетіли на десятки гривень за кілька днів

Раніше повідомлялося, що українець показав, як покупців обманюють акції у відомому супермаркеті

Також, Олена Зеленська змусить українців відмовитися від "сміттєвої їжі"