Після повномасштабного вторгнення Росії до України, багато міст нашої країни опинилися під обстрілами. Саме тому зараз кожному українцю потрібно знати, що робити, коли є загроза обвалу будинку.

Про це повідомили у МОЗ.

Якщо ви перебуваєте у будівлі та відчули, що вона починає деформуватися потрібно якомога швидше тікати з неї. В жодному разі не можна користуватися ліфтом, краще спуститися сходами.

Після того, як ви опинилися на вулиці — відбіжіть від будинку подалі. Зупиніть людей, які намагаються вистрибнути з вікон вище 3-го поверху.

окупанти розбомбили житловий будинок у Жулянах
окупанти розбомбили житловий будинок у Жулянах

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Якщо не можете залишити будівлю:


- Сховайтеся в отворі дверей, у кутку під столом, у місця під балками та каркасами;
- Відійдіть якомога далі від вікон, не виходьте на балкон, лоджію;
- Якщо є можливість, перекрийте газ, воду, електрику.

Якщо ви опинилися під завалом, головне не панікувати. Ви маєте покликати на допомогу та дочекатися, коли вас звільнять. Якщо ніхто не чує, то спробуйте вивільнити руки й ноги. Якщо вас завалило легкими предметами, спробуйте обережно розібрати завал. Стежте, щоб не зачепити те, на чому тримається завал.

Якщо предмети дуже важкі, не витрачайте сил марно, терпляче кличте на допомогу кілька годин. Якщо допомоги все ж немає, спробуйте обережно розібрати завал самостійно. Коли вам вдасться вивільнитися, то огляньте себе та за необхідності надайте першу необхідну допомогу.

Нагадаємо, в телефоні вбитого окупанта знайшли переписку з сестрою та коханою: "Не жалійте їх там". Вбитий російський солдат був впревнений, що українці швидко здадуться

Раніше Знай писав, 100 000 гривень та 10 тисяч доларів: український пенсіонер перерахував всі заощадження на потреби ЗСУ. Український пенсіонер збирав ці гроші протягом всього свого життя

Також Знай повідомляв, український паспорт врятував 16-річному підлітку життя, опинився за крок від смерті: "Застряг шматочок шрапнеля"