Родичі військового чиновника з Білорусі попросили допомоги, в надії, що він зможе допомогти зупинити війну.

Сім'я Гліба Воїнова з Дніпра звернулася до свого родича, який виріс в Україні, але служить помічником Міністра оборони Білорусі.

Вони записали відео, в якому заявили, що захищати Україну вийдуть всі - і жінки і діти.

"Ти, Олег, народився і виріс у Дніпрі. Зараз ти служиш в Білорусі, займаєш посаду помічника міністра оборони Республіки Білорусь з питань військового співробітництва. У нас йде війна. Стало відомо, що Білорусь теж буде посилати своїх солдатів сюди. Я б хотів, щоб ти доклав якомога більше зусиль, щоб зупинити кровопролиття, як офіцер, і як людина".

Після чого невістка генерал-майора Воїнова теж звернулася до нього.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

"Тут живе твоя мама, напевно найрідніша і найдорожча для тебе людина. Ми нічого не знали про те, що буде війна. Про те, що ви хочете взяти в ній участь. Як ти будеш дивитися в очі нам? Ми тобою пишалися, ми не хочемо, щоб нам було соромно, що наші родичі живуть в Білорусі", - заявила жінка.

Вона нагадала, що у нього теж є діти, син, дочка. І задала питання, як це можна було допустити?

"Ви можете на це вплинути. Тут тече кров наших дітей, їх вбивають, а ви удаєте, що цього не знаєте? Тут страшно, ми в пеклі. У пеклі будете горіти і ви, якщо не зупините це. Ми всі будемо боротися, і чоловіки, і жінки, і діти проти чужинців на нашій землі. Але ти ж не чужий, вплинь на це, ти можеш!",- заявила жінка.

Нагадаємо, раніше чемпіон Олександр Усик звернувся до росіян зі сльозами, згадуючи подвиги ЗСУ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ксенія Мішина переконана, що українці стали новими героями сучасності.

Також "Знай.ua" писав, що загарбники переодягаються в українську форму, крадуть карети швидкої допомоги, та прикриваються дітьми та жінками.