Ніч на 26 лютого 2022 року видалася дуже важкою для всієї України і для Києва зокрема. Ранок почався з жахливої новини про те, що російські війська зруйнували багатоповерховий будинок по проспекту Лобановського. Про це повідомляв Знай.uа.

Дивом обійшлося без жертв, але серед постраждалих є діти.

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до жителів столиці.

"Друзі, дорогі кияни! Ніч була складною. Але російських військ у столиці немає. Ворог намагається прорватися в місто, зокрема з боку Гостомеля, Житомира. Там агресори знешкоджені."

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Він повідомив, що зараз у Києві діють, на жаль, диверсійні групи. Були сутички, перестрілки. Поранено на 6 ранку близько 35 людей.

"Прошу всіх зберігати витримку. Найбезпечніше-залишайтеся в укриттях. Ворог буде атакувати з повітря. У житловий будинок на вул. Лобановського, 60 потрапила ракета. Аварійно-рятувальні служби зараз йдуть туди."

Віталій Кличко. Фото: скріншот youtube
Віталій Кличко. Фото: скріншот youtube

Мер Києва попередив, що пересування містом буде обмежено. Це відбувається через облаштовування блокпостів у столиці

Всі об'єкти критичної інфраструктури працюють. Громадський транспорт їздить в кількості достатній для співробітників критичної інфраструктури. Працює метро крім Броварської лінії. Станції доступні для укриття людей.

"Як виглядають диверсійні групи: озброєні, одягнені в цивільне, говорять російською. Якщо бачите таких людей-повідомляйте правоохоронцям. Також знищуйте мітки, які ворог залишив для коригування вогню. Буде складно, але ми повинні вистояти! З нами армія, з нами терроборона, з нами справедливість!"

Нагадаємо, що після запеклих боїв за Міст через Дніпро, Херсон знову опинився під контролем України.

Раніше ми повідомляли, що Маша Єфросиніна дала відповідь російським Баскову і Канделакі, які раділи нападу Росії.