У багатьох народах поширений забобон про шкідливий вплив погляду деяких людей або при деяких обставинах. Вважається, що від пристріту можуть страждати люди і тварини, від нього засихають дерева або притягується невдача.

Згідно з повір'ями, пристріт має схожість з порчею, але відрізняється від неї тим, що заподіюється неусвідомлено. Але, все ж потрібно знати, як знімати з себе або рідних пристріт, адже він може залучити біду у ваше життя. Про це розповіли в Телеграм-каналі "Знахар. Народна мудрість".

Щоб зняти пристріт з себе потрібно взяти лівий нижній кінець сорочки і внутрішньою стороною обтирати обличчя проти годинникової стрілки. Так потрібно робити 3 рази, після кожного спльовувати через ліве плече.

Очі, фото Pxhere
Очі, фото Pxhere

Якщо ви хочете зняти пристріт з іншого, то його потрібно як би цілувати в перенісся, але не просто цілувати, а ротом як би витягати негатив. Після цього спльовувати через ліве плече. Робити так потрібно 3 рази. Такий метод найчастіше використовують для маленьких дітей, коли після спілкування з певними людьми вони стають неспокійними.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також пристріт можна зняти набравши в чашку воду, в цій чашці миють всі наявні в будинку ложки і виделки (чисті звісно), потім по 3 рази обполоснути 3 ручки від дверей (зачерпувати воду другою рукою і саму чашу тримати під ручкою щоб вода назад стікала), потім умити цією водою згладженого також 3 рази і вилити воду за вхідні двері. Що цікаво дорослій людині не можна витиратися після цього, а ось дитину можна витерти виворітного стороною материнської сорочки.

Нагадавши, в УПЦ розповіли, чому не потрібно боятися пристріту і псування. Якщо людина постійно ходить в храм, бере участь в церковних таїнствах, то ніяка псування йому не страшна.

Раніше Знай писав, головна молитва на Стрітення Господнє 15 лютого: попросіть вибачення за всі гріхи і подякуйте Богові. Головна молитва на свято. Читати можна як вдома, так і в храмі

Також Знай повідомляв, змова на воду від хвороб і пристріту: потужні слова, які захистять вашу сім'ю. Ці слова зможуть захистити вашу сім'ю від пристріту і різних хвороб