14 лютого - улюблене свято для багатьох пар, адже саме в цей день сніжок в серцях підтає, пахне навесні, весь світ відзначає День святого Валентина.

Але як зробити так, щоб цей день запам'ятався і зігрівав цілий рік? Думками з цього приводу поділився психолог Олександр Шахов.

закохана пара, фото Pxhere
закохана пара, фото Pxhere

Щоб дійсно порадувати свою другу половинку, варто орієнтуватися на три речі:

ГЕНДЕР. Жінки живуть емоціями і хочуть бачити в подарунку підтвердження, що вони кохані, єдині, бажані. Їм подобаються романтичні презенти і сюрпризи, які підкреслюють їх цінність і винятковість для чоловіка. Це може бути романтична вечеря в ресторані, політ на вертольоті або зроблений своїми руками браслет.

Чоловікам подобаються практичні речі: навушники, годинник, портмоне. Головне, щоб це був не китайський ширвжиток, а якісний виріб. А якщо жінка приправить подарунок правильною історією "такий же ніж є у Шварценеггера", то чоловікові буде вдвічі приємніше. Він потім буде ділитися цією історією з іншими і пишатися тим, що у нього така класна жінка.

закохані, скріншот з відео
закохані, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

МОВА КОХАННЯ. Є прекрасна книга Гері Чепмена "П'ять мов кохання" - про те, що кохання можна проявляти по-різному. Так ось при виборі подарунка варто враховувати, якою мовою кохання говорить ваш партнер: слова заохочення, час, подарунки, допомога, дотики.

Якщо ваша друга половинка цінує час, проведений разом, то відповідно обирайте сюрприз, який передбачає тісне спілкування — романтична вечеря, прогулянка. А якщо ви відправите кур'єром нехай навіть і дорогий презент, а самі будете на роботі допізна, то навряд чи це доставить вашій коханій людині задоволення.

Закохані, фото Знай.uа
Закохані, фото Знай.uа

ВІДЧУТТЯ ПЕРЕДЧУТТЯ. Закоханість - це завжди передчуття. Зустрічі, обіймів, поцілунків... Наприклад, вранці мигцем скажіть: "На тебе ввечері чекає дещо особливе". Так ви зарядите партнера святковим настроєм і емоціями на цілий день.

А що робити тим, у кого ще немає другої половинки?
Не засмучуватись!

Це не час сумувати про те, чого немає.
Це час для того, щоб домогтися того, чого хочеш!

День Валентина - відмінний привід налагодити особисте життя. Виходьте з дому, відвідуйте людні місця, знайомтеся, спілкуйтеся, налагоджуйте зв'язки. У свята люди особливо розташовані до контакту. Скористайтеся цим!