У четвер, 27 січня 2022 року, в Дніпрі сталася стрілянина, в ході якої загинули 5 осіб.

Її ініціатором виступив 20-річний Артемій Рябчук, який мабуть вирішив помститися товаришам по службі за те, що називали його стукачем і почали за це цькувати. Адже він нещодавно розняв двох солдатів під час бійки і повідомив про це керівництву.

Артемій Рябчук, скріншот: Telegram
Артемій Рябчук, скріншот: Telegram

ДБР провело брифінг, представники заявили, що за фактом стрілянини відкрили провадження за трьома статтями - умисне вбивство, дезертирство та викрадення, привласнення військовослужбовцям зброї та боєприпасів. Крім того, було відкрито кримінальне провадження за службовою недбалістю керівництва Нацгвардії, так як саме це і могли призвести до трагедії.

Командувач Національної гвардії Микола Балан подав у відставку і після цього доручив підлеглим підготувати аналіз по військовій частині, де раніше, кілька років тому, сталося два самогубства.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Артемій Рябчук, скріншот: Telegram
Артемій Рябчук, скріншот: Telegram

У 2019 році помер 20-річний Андрій Кіба через 2,5 місяці після присяги. А в 2018 році пішов з життя Мансур Вержаковський, якому було 19 років. Розслідування в обох випадках досі триває, але в другому з названих - слідство не підтвердило версію про самогубство.

Нагадаємо, розстріл військових у Дніпрі: 22-річна Жанна Шарова прийшла до тями, а Артемію Рябчуку загрожує довічне ув'язнення

Як повідомляв "Знай.ua", навіщо 20-річний Артемій Рябчук застрелив 5 осіб-названа можлива причина: у рідному селі пам'ятають, як хорошого хлопчика

Знай.ua писав, Володимир Зеленський, Антон Геращенко та Денис Монастирський прокоментували розстріл солдатів у Дніпрі: "Якою треба бути мерзотою..."