Наші читачі знають, що ми часто публікуємо Православні молитви, які допомагають пережити важкі моменти і впоратися з лихом. Однак не завжди потрібно звертатися тільки до Всевишнього, адже на землі у нього є послідовники, які несуть вірну службу.

Афон - це найбільший в світі осередок Православного чернецтва, компактно розташований в Греції на півострові Айон-Орос, званий інакше Святою Горою, Афоном, афонським півостровом.

Афонські ченці, скріншот: YouTube
Афонські ченці, скріншот: YouTube

Спеціально для наших читачів ми приготували добірку найсильніших цитат відомих насельників Афону:

"Я б збожеволів від несправедливості цього світу, якби не знав, що останнє слово залишиться за Господом Богом", - Паїсій Святогорець.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

"Якщо в твій будинок принесуть бруд, не допитуйся, з якого він місця, викинь його відразу; якщо в твій розум проникнуть помисли засудження, не допитуйся, мають рацію вони чи ні, - вони тільки бруд", - Силуан Афонський.

"Бог нас завжди оточує тими людьми, з якими нам необхідно зцілитися від своїх недоліків", — Симеон Афонський.

"Живе тільки той, хто переробляє себе; без цього будь-яке життя всього лише - саморозпад", - Силуан Афонський.

"Бог стріляє через Вічність в крихітні серця людей своєю Любов'ю і ніколи не промахується", - Симеон Афонський.

Раніше повідомляли, у Черкаській області при монастирі УПЦ відкрили першу в Україні сестринську пожежну команду.

Як повідомляв Знай.uа, рятували від татар, плакали кров'ю, зцілювали сліпих і дарували дітей: історії чудотворних ікон Львова.

Знай.uа писав, предстоятель УПЦ розповів про дивовижний випадок з життя святителя Миколая.