Стало відомо про те, що НАТО вже затвердило рішення про прийом України і Грузії, проте терміни ще не були встановлені.

Про це стало відомо завдяки заяві Генерального секретаря Йенса Столтенберга під час прес-конференції в Брюсселі.

"Україна вже звернулася з проханням про приєднання, і ми вирішили працювати над цим, підтримуючи її реформи, допомагаючи модернізувати збройні сили за нашими стандартами. У 2008 році ми вирішили, що Україна і Грузія стануть членами, але ми не встановлювали, коли саме" - каже чоловік.

Йєнс Столтенберг
Йєнс Столтенберг
24tv.ua

Однак, далі він виділив ще дві країни, які можуть дуже швидко стати членами НАТО, так як вони близькі до цього в багатьох аспектах. Йдеться про Фінляндію та Швецію.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Йенс Столтенберг
Йенс Столтенберг

Варто відзначити, що раніше в США запропонували зробити Україну країною «НАТО+». Це дозволить збільшити фінансування поставок легальної зброї в Україну.

"Цей законопроект суттєво збільшить фінансування поставок летальної допомоги Україні, зокрема протиповітряної та протикорабельної зброї, яка необхідна українцям для стримування Росії", - зазначив Роджерс.

Як відомо 10 березня 2018 року, Україна отримала статус країни - аспіранта НАТО. Однак, коли саме Україна разом з Грузією отримає повноправне членство в НАТО - невідомо.

Нагадаємо, що Столтенберг ошелешив заявою про причетність НАТО до ліквідації генерала Сулеймані в Ірані

Раніше повідомлялося, що Генсекретар НАТО має намір зустрітися із Зеленським на Мюнхенській конференції

Також, в МОЗ готуються скоротити термін дії covid-сертифіката слідом за ЄС: українцям повідомили всі деталі