До Землі наближається чималий астероїд, який вдруге пролітатиме повз нашу планету лише в 2105 році. Про це стало відомо з повідомлення у виданні In-space.

Як зазначається, діаметр цього небесного тіла становить від 1,3 до трьох кілометрів. Очікується, що це буде найбільший астероїд 2022 року. Він пролетить досить близько від Землі, і з’явиться у нічному небі 19 січня. У цей день в Україні відзначають православне свято Водохреще.

Астероїд, скріншот: Instagram
Астероїд, скріншот: Instagram

Небесному тілу, яке вперше помітили 22 вересня 1974 року, присвоїли порядковий номер і назву 7482 1994 PC1. Цей астероїд належить до найбільш чисельної групи навколоземних астероїдів Аполлон.

Найближче до нашої планети астероїд опиниться 19 січня, о 01:51 за київським часом, - він підлетить на відстань близько 1,98 мільйона кілометрів. Швидкість, із якою він пронесеться повз Землю, становитиме 20 кілометрів за секунду.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Астероїд, фото: Pixabay
Астероїд, фото: Pixabay

Приблизний діаметр астероїда 7482 1994 PC1 - коливається від 1 тисячі 296 метрів до 2 тисяч 898 метрів.

Наступного разу спостерігати за цим астероїдом людство буде, коли він повернеться на невелику відстань до нашої планети 18 січня 2105 року. Однак тоді, як очікується, він пролетить ще далі від Землі, на відстані приблизно в 2,33 мільйонів кілометрів.

Нагадаємо, "Отримайте купу...": марсохід NASA відправив свіжі знімки з червоної планети. Такого ніхто не очікував. Марсохід НАСА Perseverance відправив на Землю фотографії шаруватих гірських порід

Також Знай писав, "З'явився нізвідки": українці перед Різдвом помітили у небі яскравий спалах.

Раніше Знай писав, у небі над Чорноморським узбережжям вибухнув метеорит - стало світло, як вдень. Цього разу метеориту пощастило - він потрапив на відео численних камер