9-річному Вільяму Хартлі подарували магнітну пастку на Різдво, але, коли він зловив діючу бомбу часів Першої світової війни і приніс її додому, озброєні поліцейські драматично «напали» на його будинок.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Вільям Хартлі зловив смертоносний боєприпас в каналі за допомогою свого магнітного рибальського спорядження.

Юнак отримав це спорядження в якості різдвяного подарунка, і наступні кілька днів він за допомогою дідуся відновлював «старі ланцюги і монети».

Але коли Вільям витягнув нерозірваний заряд, а потім приніс його додому, його стурбований батько Ендрю Хартлі, 41 рік, подзвонив в поліцію.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Озброєні поліцейські нагрянули в будинок і почали охороняти смертоносний боєприпас, в той час як сапери проводили його ретельну перевірку.

Офіцер-фахівець пояснив враженому батькові, що могли бути летальні випадки, якби пристрій столітньої давності випадково спрацював.

Вільям
Вільям

Ендрю сказав: "Верхня частина не вибухнула, а це осколок, і він сказав, що якби він вибухнув, то дійсно заподіяв би комусь шкоду. В основному він був армійським, і він пояснив Вільяму, що це була бомба часів Першої світової війни. Він не був упевнений, як вона потрапила в канал".

Ендрю, асистент вчителя з села Хест-Бенк, Ланкашир, сказав, що люблячий дику природу Вільям знайшов магнітний рибальський пристрій у своєму панчосі після того, як попросив його на Різдво.

Хоча раніше він знаходив тільки шматки металобрухту, учень початкової школи наткнувся на щось підозріло схоже на бомбу під час риболовлі 28 грудня.

Стурбований батько подзвонив в поліцію, щоб повідомити їм про виявлення його сина.

Бомба
Бомба

О 22:15 біля його будинку раптово з'явилися озброєні офіцери і почали оточувати територію навколо гаража, де вони залишили бомбу, щоб ніхто не міг ні Увійти, ні вийти.

Ендрю сказав: "Ми показали офіцеру бомбу, і він сказав:"Так, мене це трохи турбує. Мені потрібно зробити фотографії і відправити їх по електронній пошті в підрозділ по знешкодженню бомб. Вони повернулися і сказали, що приблизно на 80 відсотків впевнені, що це безпечно, але на 20 відсотків впевнені, що це небезпечно, тому їм довелося послати за підрозділом зі знешкодження бомб. Там була озброєна поліція. Вони сказали, що ми повинні залишитися тут, щоб переконатися, що ніхто не ввійде в гараж або ніхто його не забере.

Вільям
Вільям

Врешті-решт бойова вибухівка була відправлена на знищення, до великого полегшення Ендрю, який був переведений в режим очікування, щоб "евакуювати" свій будинок під час 10-годинного випробування.

Як раніше повідомляв портал "Znaj", у мережі повідомили, що Ліонель Мессі захворів коронавірусом.