Рожева Ручна риба була виявлена в Австралії після того, як більше двох десятиліть її ніхто не бачив.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Дивна риба, яка використовує свої "маленькі руки", щоб ходити по дну океану, була помічена вченими в ході рідкісного відкриття підвиду.

Дослідники були в захваті після того, як натрапили на підводну камеру з наживкою глибоко під морським парком Tasman Fracture.

Невловиму ручну рибу не бачили більше двох десятиліть, останній раз її бачили біля узбережжя австралійського острова Тасманія в 1999 році.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Дивна істота, яка, як вважалося, жила на мілководді, була визнана під загрозою зникнення після того, як раніше було зареєстровано всього чотири спостереження.

Риба
Риба

Вчені зробили відкриття "голки в стозі сіна" в лютому минулого року і сказали, що це спостереження дало нову надію на те, що підвид зможе вижити.

Морський біолог Невілл Барретт, який викладає в університеті Тасманії, сказав: "Найбільшим сюрпризом стало виявлення рожевої ручки в парку на глибині близько 120 метрів. До цього спостереження цей вид був зареєстрований лише чотири рази і був внесений до списку рідкісних видів відповідно до Закону Тасманії про зникаючі види. Це захоплююче відкриття дає надію на подальше виживання рожевих ручних риб, оскільки очевидно, що вони мають більш широкий ареал і поширення, ніж вважалося раніше".

Риба
Риба

За словами Джейсона Манді з Parks Australia, Ручна риба є рідною для Австралії і є одним з багатьох ендемічних видів у цьому районі.

Як раніше повідомляв портал "Znaj", дівчина щодня кидала своєму колишньому хлопцеві сиру рибу, щоб нагадати про себе.