Гігантський морський окунь процвітає в мексиканських водах-наукові дослідження, які показали, що цей вид знаходиться під загрозою зникнення, зупинилися на кордоні США і Мексики.

Про свою першу зустріч з гігантською рибиною розповів виданню Тһе Сonversation Артуро Рамірес-Вальдес, науковий співробітник Каліфорнійського університету в Сан-Дієго.

"Я дивився на морське дно, зосередившись на визначенні видів риб, як зазвичай робив, пірнаючи біля узбережжя Каліфорнії, коли раптом відчув щось велике наді мною. Коли я повернув голову, я побачив гігантську рибу - більше 6 футів (2 метри) в довжину - вона спокійно цікавилася бульбашками повітря, що виходять з мого регулятора SCUBA. Це був 2016 рік, і це була моя перша зустріч з гігантським морським окунем», - згадує морський еколог.

Фото: Тһе Сonversation
Фото: Тһе Сonversation

Він вивчає, як міжнародні кордони створюють проблеми для зусиль щодо збереження та управління морським середовищем. Хоча в океані немає ні стін, ні парканів, кордони як і раніше діють як жорсткі бар'єри для різних цілей.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Гігантський морський окунь мешкає біля західного узбережжя Північної Америки у водах Мексики і США. Однак великі відмінності в регулюванні та дослідницькій діяльності між двома країнами призвели до істотного непорозуміння здоров'я популяції гігантського морського окуня.

Фото: Тһе Сonversation
Фото: Тһе Сonversation

Гігантський морський окунь - найбільша Прибережна костиста риба в північно-східній частині Тихого океану. Він може вирости до 9 футів (2,7 метра) в довжину і важити до 700 фунтів (315 кг). Він мешкає в прибережних водах від Північної Каліфорнії до краю півострова Нижня Каліфорнія в Мексиці, включаючи всю каліфорнійську затоку.

У Каліфорнії Комерційний промисел цього виду почався в кінці 1880-х років. Раніше великої риби було дуже багато в усьому ареалі, але на початку 1970-х років промисел припинився. У відповідь в 1981 році США заборонили як Комерційний, так і любительський лов гігантського морського окуня, і сьогодні проводиться безліч досліджень і зусиль по відновленню популяції.

Фото: Тһе Сonversation
Фото: Тһе Сonversation

Міжнародний союз охорони природи вважає гігантського морського окуня знаходяться під загрозою зникнення видом через те, що популяція «сильно фрагментована, що призводить до триваючого скорочення статевозрілих особин». Але це рішення було засноване на звіті, в якому не було ніяких даних з Мексики. Відсутність даних викликає занепокоєння, враховуючи, що 73% ареалу цього виду знаходиться в мексиканських водах.

Ця прогалина в знаннях змусила задуматися, чи не помилилися екологи щодо здоров'я гігантських популяцій морського окуня.

Фото: Тhe Сonversation
Фото: Тhe Сonversation

У першій половині 20-го століття, коли комерційний флот США надмірно ловив рибу в водах США, вони почали ловити рибу і в мексиканських водах, але продовжували вважати весь улов американським. Це змінилося в 1968 році, коли уряди двох країн підписали угоду про рибальство між Мексикою та США, обмежуючи кількість риби, яку флот кожної країни може виловити з вод іншої країни. Крах рибальства в США в 1970-х роках був викликаний не різким скороченням чисельності риби в мексиканських водах, а змінами в регулюванні рибальства між США і Мексикою. Каліфорнійська популяція риб десятиліттями була пригнічена, але це було приховано постачанням риби з Мексики.

Нагадаємо, що у Єгипті туристка ледь не попрощалася з життям через "араба-торговця" з ментолом: "дав понюхати..."

Крім того, 4 відпочиваючих загинули після нападу піраній на пляжі, одного хлопця без половини особи виявили родичі.